Οι Κορεάτες τρελάθηκαν με το αυτοκίνητο του Πάπα -Ζήτησε το πιο μικρό για τις βόλτες του στη χώρα [εικόνες]

Οταν είδαν τον Πάπα να φτάνει στη χώρα τους, οι Νοτιοκορεάτες δεν πίστευαν στα μάτια τους. Οχι γιατί έφτασε εκεί ο Ποντίφικας, αλλά επειδή επέλεξε το πιο μικρό όχημα για την πενθήμερη επίσκεψή του.

Φτάνοντας την Πέμπτη, ο Φραγκίσκος έφυγε από το αεροδρόμιο με ένα μαύρο Kia, το οποίοι πολλοί Νοτιοκορεάτες θεώρησαν ιδιαίτερα... ταπεινό για μία παγκόσμια προσωπικότητα όπως ο Πάπας. Αλλωστε, έχουν συνηθίσει να βλέπουν τους σημαντικούς ανθρώπους της χώρας να κυκλοφορούν στους δρόμους με υπερπολυτελείς λιμουζίνες.

Μάλιστα, έκαναν και λογοπαίγνια με το μοντέλο που επέλεξε ο Φραγκίσκος, το Soul (ψυχή). Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος Πάπας δείχνει προτίμηση σε πιο απλούς τρόπους μεταφοράς. Μία από τις πρώτες αποφάσεις τους ήταν η κατάργηση του αλεξίσφαιρου «popemobile», το όχημα που οι προκάτοχοί του χρησιμοποιούσαν, ενώ αρκετές φορές έχει ζητήσει από ιερείς να μην κυκλοφορούν με πολυτελή αυτοκίνητα.

Οταν κυκλοφορεί στο Βατικανό, ο Φραγκίσκος προτιμά ένα μπλε Ford Focus, ενώ τις ημέρες που βγαίνει στην πλατεία του Αγίου Πέτρου χρησιμοποιεί ένα ανοιχτό όχημα που του επιτρέπει να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στους πιστούς. Οπότε λογικό ήταν, φτάνοντας στη Νότια Κορέα, να ζητήσει το πιο μικρό όχημα για τις βόλτες του εκεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ