Περισσότεροι από 1.500 Γεζίντι από το βόρειο Ιράκ βρήκαν καταφύγιο στην Αγκυρα - iefimerida.gr

Περισσότεροι από 1.500 Γεζίντι από το βόρειο Ιράκ βρήκαν καταφύγιο στην Αγκυρα

Περισσότεροι από 1.500 Γεζίντι από το βόρειο Ιράκ βρήκαν καταφύγιο στην Αγκυρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καταφύγιο σε περισσότερους από 1.500 Γεζίντι, οι οποίοι έχασαν τα σπίτια τους στο βόρειο Ιράκ καθώς εκδιώχθηκαν από τζιχαντιστές, πρόσφερε η Τουρκία, όπως έγινε γνωστό από τις Αρχές.

Οι περισσότεροι από τους Γεζίντι, σχεδόν 1.600 άνθρωποι, φιλοξενούνται σε σκηνές, σε έναν καταυλισμό στην πόλη Σιλώπη, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ. Πολλοί από τα μέλη της μειονότητας όμως, έχουν χάσει κάποιον συγγενή τους ή αναγκάστηκαν να αφήσουν πίσω τους ακόμη και τα ίδια τα παιδιά τους, γιατί δεν είχαν διαβατήρια. Οι Αρχές της Τουρκίας επέτρεψαν την είσοδο μόνο σε όσους είχαν χαρτιά.

Οι Γεζίντι που βρίσκονται στον καταυλισμό θα λαμβάνουν καθημερινά τρία γεύματα και θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις, έτσι ώστε να μπορέσουν εν καιρώ να αποκτήσουν και πάλι έναν φυσιολογικό τρόπο ζωής.

Οπως έγινε γνωστό, η Αγκυρα σχεδιάζει να κατασκευάσει έναν μεγαλύτερο καταυλισμό, χωρητικότητας 16.000 ανθρώπων κοντά στην πόλη Ζάχο, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ