Την πρωτιά στην αυτοαπασχολούμενη εργασία κατέχει η Ελλάδα -Το 32% των εργαζομένων είναι ελεύθεροι επαγγελματίες - iefimerida.gr

Την πρωτιά στην αυτοαπασχολούμενη εργασία κατέχει η Ελλάδα -Το 32% των εργαζομένων είναι ελεύθεροι επαγγελματίες

Την πρωτιά στην αυτοαπασχολούμενη εργασία κατέχει η Ελλάδα -Το 32% των εργαζομέν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην κορυφή της λίστας με τους αυτοαπασχολούμενους στην Ευρώπη βρίσκεται η Ελλάδα.

Οπως προκύπτει από έρευνα του βρετανικού Ινστιτούτου για Έρευνες Δημόσιας Πολιτικής (IPPR), στη χώρα μας το 32% των εργαζομένων, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014, είναι ελεύθεροι επαγγελματίες. Στη συνέχεια ακολουθεί η Ιταλία με ποσοστό 23%, η Τουρκία με 21%, ενώ η Πολωνία, η Ρουμανία και η ΠΓΔΜ συγκεντρώνουν το 18%. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση το ποσοστό των αυτοαπασχολούμενων είναι 14%.

Βάσει της ανάλυσης του βρετανικού Ινστιτούτου, κατά την σύγκριση των πρώτων τριμήνων του 2013 με του 2014, οι αυτοαπασχολούμενοι στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 5%, στην Ισλανδία και την Τουρκία κατά 6%, στην ΠΓΔΜ 7% και στο Λουξεμβούργο 8%.

Το IPPR σημειώνει πως βάσει των αποτελεσμάτων φαίνεται πως η αυτοαπασχόληση είναι περισσότερο διαδεδομένη στην νότια και ανατολική Ευρώπη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ