Συνταξιούχους γιατρούς και «ομάδες κρούσης» επιστρατεύει το Υπ. Υγείας για τις τραγικές ελλείψεις στα νησιά - iefimerida.gr

Συνταξιούχους γιατρούς και «ομάδες κρούσης» επιστρατεύει το Υπ. Υγείας για τις τραγικές ελλείψεις στα νησιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που εκατομμύρια τουρίστες κατακλύζουν τα νησιά του Αιγαίου, οι τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές και τεχνολογικό εξοπλισμό έρχονται για μια ακόμα φορά στη δημοσιότητα και αποδεικνύουν ότι κάτοικοι και επισκέπτες υποβαθμίζονται σε ασθενείς β' κατηγορίας.

Σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων μόνο στη Νάξο υπάρχει μία παιδίατρος που είναι συμβεβλημένη με τον ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα οι ιδιώτες γιατροί κάνουν χρυσές δουλειές ενώ όπως γράφουν τα «Νέα» είδος προς εξαφάνιση αποτελούν και οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γυναικολόγοι, ουρολόγοι και καρδιολόγοι σε Ίο, Μύκονο, Πάρο, Σαντορίνη και Σύρο.

Το υπουργείο Υγείας σύμφωνα με το δημοσίευμα , σε μια προσπάθεια να στελεχώσει τα αγροτικά ιατρεία των νησιών της άγονης γραμμής, σχεδιάζει να επιστρατεύσει συνταξιούχους γιατρούς και δρομολογείται σχετική νομοθετική ρύθμιση η οποία θα τους δίνει το δικαίωμα συνταγογράφησης.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου η εργασία τους θα είναι εθελοντική και θα περιορίζεται στην ιατρική εξέταση και στη συνταγογράφηση, δίνοντας έτσι ιατροφαρμακευτική ανάσα σε κατοίκους των οποίων η πρόσβαση σε υγειονομικές μονάδες γίνεται μετ' εμποδίων.

Επίσης για να δοθεί λύση στα προβλήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος των νησιών, σχεδιάζεται η δημιουργία «ομάδας κρούσης», η οποία θα αποτελείται από γιατρούς, διασώστες, νοσηλευτές, ψυχολόγους, μαίες και κοινωνικούς λειτουργούς και θα παρεμβαίνει επικουρικά στο Αιγαίο για την επίλυση σχετικών προβλημάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ