Η κακή φήμη που συνόδευε την Λορίν Μπακόλ και η ιστορία για σεξουαλική πράξη του Μπόγκαρτ με τον Καπότε που την εξόργιζε [εικόνες] - iefimerida.gr

Η κακή φήμη που συνόδευε την Λορίν Μπακόλ και η ιστορία για σεξουαλική πράξη του Μπόγκαρτ με τον Καπότε που την εξόργιζε [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«H υπομονή, δεν ήταν ποτέ το δυνατό μου σημείο», έγραψε στη βιογραφία της η ίδια η Μπακόλ. Εγκαταλελειμμένη από τον πατέρα της και κατορθώνοντας σε ηλικία 19 ετών να γίνει ο μεγάλος έρωτας του Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, τα καπρίτσια, οι απαιτήσεις και η έντονη ιδιοσυγκρασία δεν θα μπορούσαν παρά να είναι βασικά στοιχεία της σπουδαίας Λορίν Μπακόλ που πέθανε χθες, από εγκεφαλικό μέσα στο συγκλονιστικό διαμέρισμά της στο Upper West Side του Μανχάταν με θέα το Central Park.

Είχε τη φήμη της δύστροπης, της σκληρής, της κυνικής – δεν ήταν ποτέ η αγαπημένη του Χόλιγουντ και η συνεργασία μαζί της αν δεν σε συμπαθούσε μπορούσε να ρίξει την αυτοπεποίθηση του συνεργάτη της στα τάρταρα. Εγραψε η ίδια στην αυτοβιογραφία της By Myself το 1978 : «Πάντα υπήρχαν φήμες για εμένα: Ω, είναι τόσο δύσκολη. Να προσέχεις... Ανθρωποι που δεν με ξέρουν – ακόμα και κάποιοι που με ξέρουν- γνωρίζουν ότι λέω πάντα αυτό που σκέφτομαι. Ελάχιστοι όμως θέλουν να ακούσουν την αλήθεια. Ο Μπόγκαρτ ήταν έτσι, η μητέρα μου ήταν έτσι. Ετσι είμαι κι εγώ. Πιστεύω στην αλήθεια και πιστεύω ότι πρέπει να λες ότι σκέφτεσαι. Γιατί όχι; Γιατί πρέπει να τριγυρίζουμε ψιθυρίζοντας πίσω από τις πλάτες των άλλων ή να παίζουμε παιχνίδια με τους ανθρώπους; Δεν πιστεύω σε αυτό. Δεν είμαι λοιπόν το πιο αγαπητό πρόσωπο στη γη. Υπάρχουν πολλοί που δεν με συμπαθούν, είμαι βέβαιη για αυτό. Ομως δεν ήρθα στη γη για να είμαι αρεστή. Εχω τους δικούς λόγους ύπαρξης και τη δική μου αίσθηση για το τι είναι σημαντικό και τι όχι. Δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ αυτό».


Η ιστορία για την πεολειχία που την εξόργισε
Ηταν μόλις 19 χρονών όταν γνώρισε τον παντρεμένο ακόμα Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ στα γυρίσματα του To have and have not. Είκοσι χρόνια μεγαλύτερός της, μια εβδομάδα μετά τα πρώτα γυρίσματα, μπήκε στο καμαρίνι της και την φίλησε. Και έτσι ξεκίνησε μια εμβληματική ιστορία αγάπης που την καθόρισε.

«Η νεκρολογία μου θα είναι γεμάτη με το όνομα του Μπόγκαρτ, είμαι σίγουρη. Ισως περισσότερες φορές και από το Μπακόλ» είπε η ίδια στον Matt Tryrnaver και το Vanity Fair πριν από περίπου τρία χρόνια. O δημοσιογράφος της διηγήθηκε μια υπερβατική ιστορία που κυκλοφορεί ως αστικός μύθος και κυριολεκτικά την εξόργισε. Σύμφωνα με αυτήν ο περίφημος συγγραφέας Τρούμαν Καπότε είχε πει «έκανα στοματικό έρωτα στον Μπόγκαρτ ένα μεθυσμένο βράδυ. Ηταν ένα στοίχημα. Του είπα πως αν τον κερδίσω τρεις συνεχόμενες φορές στο μπραντεφέρ θα έπρεπε να να δεχθεί να του κάνω στοματικό έρωτα. Δέχθηκε. Οταν τον κέρδισα, ανέβηκε στον επάνω όροφο μαζί μου, ξεκούμπωσε το παντελόνι του και ...»

Η Μπακόλ έγινε έξαλλη ακούγοντας την ιστορία «Μα τι είναι αυτά που λές; Που πας και τα βρίσκεις; Τι είδους μυαλό κουβαλάς; Ξεκόλλα. Ο Καπότε έγραψε το σενάριο για το Beat the Devil και εκεί γνωρίστηκαν. Ο Χάμφρεϊ έλεγε “όταν τον βλέπεις αναρωτιέσαι από που ξεφύτρωσε αυτός ο μικρός άντρας; Αλλά όταν τον γνωρίσεις θες να τον βάλεις στην τσέπη σου και να τον έχεις συνέχεια μαζί σου επειδή είναι τόσο αστείος και έξυπνος” Ποιός ξέρει ίσως να ήταν μια φαντασίωση του Καπότε. Είναι γελοίο να ισχυρίζεται κάποιος ότι όντως συνέβη. Και δεν μου αρέσει καθόλου το γεγονός ότι το ανέφερες» κατέληξε η ορμητική Λορίν Μπακόλ.

«Μην λες βλακείες δεν υπάρχει ευτυχία»
Η Λορίν Μπακόλ σε αυτή τη συνέντευξη ποταμό στο Vanity Fair ισχυρίζεται πως κανένας έξυπνος άνθρωπος δεν μπορεί να είναι πραγματικά ευτυχισμένος. «Τι μπορεί πραγματικά να σε κάνει ευτυχισμένο; Αν είσαι νοήμων άνθρωπος δεν μπορείς να πάρεις διαζύγιο από τον πραγματικό κόσμο. Ναι, μάλλον ήμουν ευτυχισμένη όταν παντρεύτηκα τον Μπόγκι (Bogie αποκαλούσε πάντα τον Μπόγκαρτ) αλλά ήμουν πολύ νέα. Μεγάλωσα καλά αλλά δεν μπορώ να πω ότι ήμουν ευτυχισμένη επειδή ήμουν μοναχοπαίδι σε μια οικογένεια χωρίς πατέρα. Αλλά τί σημαίνει ευτυχισμένος; Happy smhappy. Νομίζω πρέπει να είσαι αναίσθητος για να είσαι χαρούμενος.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ