Θρίλερ με Ρώσο φωτορεπόρτερ που εξαφανίστηκε στην Ουκρανία -Δεν έχει δώσει σημεία ζωής εδώ και μία εβδομάδα - iefimerida.gr

Θρίλερ με Ρώσο φωτορεπόρτερ που εξαφανίστηκε στην Ουκρανία -Δεν έχει δώσει σημεία ζωής εδώ και μία εβδομάδα

Θρίλερ με Ρώσο φωτορεπόρτερ που εξαφανίστηκε στην Ουκρανία -Δεν έχει δώσει σημεί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η εξαφάνιση ενός Ρώσου φωτορεπόρτερ στην Ουκρανία. Την τελευταία εβδομάδα ο Αντρέι Στένιν δεν έχει δώσει σημεία ζωής και πλέον έχει ξεκινήσει έρευνα από τη Ρωσία για τον εντοπισμό του.

Ο 33χρονος, που εργαζόταν για το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti στην Ουκρανία από το Μάιο, έστειλε τις τελευταίες φωτογραφίες του στις 5 Αυγούστου και από τότε δεν έχει επικοινωνήσει με το μέσο στο οποίο δούλευε. «Κατά συνέπεια ελήφθησαν μέτρα για να εξακριβωθεί πού βρίσκεται ή να αναγνωριστούν οι δράστες της απαγωγής του», ανέφερε η ανακοίνωση της ρωσικής επιτροπής έρευνας.

Ο Στένιν έχει κάνει πολλά φωτορεπορτάζ στο Κίεβο, αλλά και σε προπύργια των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, όπως το Λουγκάνσκ, το Ντόνετσκ και η Μαριούπολη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής.

«Θα επαληθεύσουμε εάν στέκει η υπόθεση ανάμιξης της ουκρανικής εθνικής φρουράς ή των υπηρεσιών ασφαλείας στην κράτηση του Ρώσου δημοσιογράφου», ανέφερε ακόμη η Επιτροπή και πρόσθεσε ότι πρόκειται να «ζητήσει συνδρομή σε δικαστικό επίπεδο από τις αρμόδιες ουκρανικές αρχές».

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο. Το τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today τον Ιούλιο έχασε τα ίχνη Βρετανού δημοσιογράφου που εργαζόταν ως ανταποκριτής του στην Ουκρανία. Μετά από αρκετές ημέρες διαπιστώθηκε ότι ο Γκρέιαμ Φίλιπς είχε απελαθεί, ενώ σύμφωνα με την καταγγελία του ίδιου, ξυλοκοπήθηκε από στελέχη των ουκρανικών δυνάμεων.

Τον Ιούνιο δύο άλλοι δημοσιογράφοι του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου Zvezda, το οποίο ανήκει στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, είχαν συλληφθεί από την ουκρανική εθνική φρουρά, όπως και δύο Ρώσοι δημοσιογράφοι του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου Life News τον Μάιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις φωτορεπόρτερ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Ria Novosti
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ