Ενδοιασμούς έχει ο Χαράλαμπος Αθανασίου για τις εφόδους της εφορίας στα σπίτια -Να κριθεί στο πλαίσιο του Συντάγματος - iefimerida.gr

Ενδοιασμούς έχει ο Χαράλαμπος Αθανασίου για τις εφόδους της εφορίας στα σπίτια -Να κριθεί στο πλαίσιο του Συντάγματος

Ενδοιασμούς έχει ο Χαράλαμπος Αθανασίου για τις εφόδους της εφορίας στα σπίτια -
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον προβληματισμό του για την προοπτική των εφόδων της εφορίας σε σπίτια εξέφρασε ο Χαράλαμπος Αθανασίου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν έκρυψε τους ενδοιασμούς του, σημειώνοντας με νόημα ότι το θέμα θα πρέπει να κριθεί στο πλαίσιο των διατάξεων του Συντάγματος.

«Το επιτρεπτό της κατ’ οίκον έρευνας από όργανα των φορολογικών αρχών, πρέπει να μελετηθεί και να κριθεί στο πλαίσιο των διατάξεων του άρθρου 9 του Συντάγματος μας με την οποία διακηρύσσεται ότι η κατοικία του καθενός είναι άσυλο και ότι η έρευνα σε αυτή γίνεται πάντοτε με την παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής εξουσίας. Η ίδια προστασία παρέχεται και με το άρθρο 8 παρ. 1 της ΕΣΔΑ», δήλωσε ο κ. Αθανασίου με αφορμή τη σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Σύμφωνα με αυτή, θα μπορούν να γίνουν έφοδοι από τον ΣΔΟΕ στο σπίτι ή την επαγγελματική στέγη των οφειλετών.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ