Οργή: Αφησαν ελεύθερους τους υπεύθυνους για το θάνατο του 10χρονου στη Μύκονο - iefimerida.gr

Οργή: Αφησαν ελεύθερους τους υπεύθυνους για το θάνατο του 10χρονου στη Μύκονο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελεύθεροι αφέθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης με προφορική εντολή του εισαγγελέα Σύρου, οι δύο άνδρες που κρατούνταν για τη χθεσινή τραγωδία που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή Καλό Λιβάδι Μυκόνου, όπου ένας 10χρονος έχασε τη ζωή του στη διάρκεια θαλάσσιου παιχνιδιού.

Ο εισαγγελέας έκρινε ότι οι δύο συλληφθέντες -ο 64χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης θαλάσσιων παιχνιδιών στην παραλία Καλό Λιβάδι στη Μύκονο όσο και ο 22χρονος χειριστής του ταχύπλοου- δεν χρειάζεται να μεταφερθούν στη Σύρο και ζήτησε από τη λιμενική αρχή Μυκόνου να συνεχισθεί η προανάκριση για την υπόθεση και αφού ολοκληρωθεί θα ορισθεί τακτική δικάσιμος.

Το εξοργιστικό είναι πως ενώ κάτοικοι και επισκέπτες της Μυκόνου είχαν εκφράσει πολλές φορές παράπονα για τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας θαλάσσιων σπορ στο Καλό Λιβάδι, κανένας από τους αρμόδιους φορείς δεν είχε κάνει το παραμικρό. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο χειριστής του ταχύπλοου που χρησιμοποιούσαν οι αρμόδιοι για τα θαλασσιά σπορ επέστρεφε στην παραλία με μεγάλη ταχύτητα προκαλώντας φόβο στους λουόμενους, οι οποίοι προσπαθούσαν να προστατευθούν.

Μάλιστα το ερώτημα που γεννάται τώρα είναι αν θα συνεχίσει να λειτουργεί η επιχείρηση στη συγκεκριμένη παραλία μετά από το τραγικό περιστατικό με το θάνατο του 10χρονου αγοριού τη Δευτέρα το απόγευμα. Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες ο 64χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης θαλάσσιων παιχνιδιών στο Καλό Λιβάδι δεν έκοβε αποδείξεις για τις υπηρεσίες που παρείχε στους επισκέπτες της παραλίας, ωστόσο ούτε για το αδίκημα της φοροδιαφυγής είχε ελεγχθεί ποτέ.

Ενδεικτική μάλιστα της ανεξέλεγκτης κατάστασης που επικρατούσε στο νησί είναι η αντιμετώπιση της απερχόμενης δημάρχου του νησιού η οποία ερωτηθείσα αν υπήρχε άδεια και τηρούσε τους κανόνες ασφαλείας η επιχείρηση για θαλάσσια σπορ του 64χρονου είπε: «φαντάζομαι ότι για να είχε άδεια θα τηρούσε και τους κανόνες. Λυπάμαι πραγματικά που ένα 10χρονο παιδί πήγε να χαρεί κάνοντας θαλάσσια σπορ και έχασε τη ζωή του», είπε η κυρία Γρυπάρη μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ