Ψάχνουν τον αντικαταστάτη του Ερντογάν -Στις 28 Αυγούστου ορκίζεται πρόεδρος - iefimerida.gr

Ψάχνουν τον αντικαταστάτη του Ερντογάν -Στις 28 Αυγούστου ορκίζεται πρόεδρος

Ψάχνουν τον αντικαταστάτη του Ερντογάν -Στις 28 Αυγούστου ορκίζεται πρόεδρος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ξεκίνησε τη Δευτέρα τις διαδικασίες για την αντικατάσταση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς ο Τούρκος πρωθυπουργός θα παραιτηθεί αργότερα αυτόν τον μήνα από την πρωθυπουργία, πριν ορκιστεί νέος πρόεδρος της χώρας.

Το κόμμα θα συνέλθει στις 27 Αυγούστου έτσι ώστε να ανακοινώσει τον αντικαταστάτη του Ερντογάν στην ηγεσία του AKP και τον πρωθυπουργικό θώκο, μια και βάσει του Συντάγματος της χώρας ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν μπορεί να ανήκει σε κανένα κόμμα.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας συγκέντρωσε από το μεσημέρι της Δευτέρας τα ηγετικά στελέχη του κόμματος του προκειμένου όλοι μαζί να επιλέξουν τον διάδοχό του. Να σημειωθεί πως ο Ερντογάν ορκίζεται στις 28 Αυγούστου.

Στην κορυφή της λίστας των υποψηφίων βρίσκονται ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, και δύο πρώην αντιπρόεδροι, ο Αλί Μπαμπατζάν και ο Μπουλέντ Αρίντς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ