«Πράσινο φως» από τον Ομπάμα -Θα σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στο Λουγκάνσκ - iefimerida.gr

«Πράσινο φως» από τον Ομπάμα -Θα σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στο Λουγκάνσκ

«Πράσινο φως» από τον Ομπάμα -Θα σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στο Λουγκάνσκ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε τραγική κατάσταση είναι πλέον το Λουγκάνσκ, εξαιτίας του αποκλεισμού από τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις, καθώς σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους αυτονομιστές. Για τους κατοίκους της πόλης όμως φάνηκε μία αχτίδα ελπίδας, μετά από την απόφαση για ανθρωπιστική αποστολή.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε το «πράσινο φως», εκφράζοντας την υποστήριξή του στην πρωτοβουλία της Ουκρανίας για να σχηματιστεί μια διεθνής αποστολή που θα διανείμει βοήθεια στην πόλη, υπό την αιγίδα της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Ρωσίας, της Γερμανίας και άλλων.

Στο Λουγκάνσκ, οι κάτοικοι έχουν μείνει εδώ και εννέα ημέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, τρεχούμενο νερό και πρόσβαση στα δίκτυα τηλεφωνίας, ενώ εξαιτίας του αποκλεισμού τα αποθέματα τροφίμων εξαντλούνται ταχύτατα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ