Επιστρέφει στο κυβερνών κόμμα ο Αμπντουλάχ Γκιούλ -Αμέσως μετά τη λήξη της θητείας του - iefimerida.gr

Επιστρέφει στο κυβερνών κόμμα ο Αμπντουλάχ Γκιούλ -Αμέσως μετά τη λήξη της θητείας του

Επιστρέφει στο κυβερνών κόμμα ο Αμπντουλάχ Γκιούλ -Αμέσως μετά τη λήξη της θητεί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αμπντουλάχ Γκιούλ, απερχόμενος πρόεδρος της Τουρκίας, ανακοίνωσε πως δεν σκοπεύει να αποσυρθεί από την πολιτική, όταν τον διαδεχθεί στις 28 Αυγούστου ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Γκιούλ ανέφερε πως θα επιστρέψει στο κυβερνών κόμμα AKP, του οποίου είναι συνιδρυτής, και μάλιστα θα αναζητήσει ένα πιο κεντρικό ρόλο σε αυτό.

«Είναι φυσικό να επιστρέψω στο κόμμα μου όταν τελειώσει η προεδρία μου», δήλωσε προς δημοσιογράφους στην Άγκυρα ο Γκιούλ, ο οποίος είχε θεωρηθεί ενδεχόμενος μελλοντικός πρωθυπουργός.

Ο Αμπντουλάχ Γκιούλ, ο οποίος είχε εκλεγεί πρόεδρος το 2007, είχε διακόψει κάθε σχέση με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, όπως απαιτεί το Σύνταγμα.

Αναφερόμενος στην επταετή θητεία του, ο Γκιούλ τόνισε: «Στη διάρκεια της προεδρίας μου, εκπλήρωσα τα καθήκοντά μου όπως αυτά προβλέπονται από το Σύνταγμα. Έβαλα στην άκρη την πολιτική ταυτότητά μου και τήρησα ίσες αποστάσεις απ' όλα τα κόμματα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ