Αντιδρά το ΠΑΣΟΚ για τις έρευνες του ΣΔΟΕ σε σπίτια -Η Ελλάδα ήταν και θα μείνει κράτος δικαίου - iefimerida.gr

Αντιδρά το ΠΑΣΟΚ για τις έρευνες του ΣΔΟΕ σε σπίτια -Η Ελλάδα ήταν και θα μείνει κράτος δικαίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βολές κατά των εφόδων των «Ράμπο» του ΣΔΟΕ στο σπίτι και την επαγγελματική στέγη των οφειλετών εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας ενστάσεις για αυτό το ενδεχόμενο.

«Η Ελλάδα είναι και θα μείνει κράτος δικαίου», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος, με την οποία σχολιάζεται η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Σύμφωνα με αυτή, θα επιτρέπονται οι έφοδοι του ΣΔΟΕ στο σπίτι και την επαγγελματική στέγη των οφειλετών για φοροδιαφυγή και χρέη, χωρίς μάλιστα την παρουσία εισαγγελέα.

Αν και σημειώνει ότι επιφυλάσσεται να μελετήσει και να αξιολογήσει το πλήρες κείμενο της γνωμοδότησης, το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «είναι προφανές ότι ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής δεν κάμπτει τις αυστηρές συνταγματικές εγγυήσεις του άρθρου 9 του Συντάγματος για το άσυλο της κατοικίας».

«Το πώς ορίζεται η καλυπτόμενη από το άσυλο κατοικία είναι διεθνώς γνωστό επιστημονικά και νομολογιακά εδώ και δεκαετίες, για την ακρίβεια από τον 18ο αιώνα. Οταν για τη διερεύνηση ειδεχθών εγκλημάτων, της τρομοκρατίας και όλων των μορφών οργανωμένου εγκλήματος πρέπει να γίνονται σεβαστές οι συνταγματικές και δικαστικές εγγυήσεις του ασύλου της κατοικίας, αυτό προφανώς ισχύει και για τις φορολογικές παραβάσεις διοικητικές και ποινικές», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ