Χειροπέδες στον Δημοσθένη Βεργή για καταπάτηση 452.000 τ.μ. δημόσιας γης -Είχε καταδικαστεί και τον αναζητούσε η ΕΛ.ΑΣ. - iefimerida.gr

Χειροπέδες στον Δημοσθένη Βεργή για καταπάτηση 452.000 τ.μ. δημόσιας γης -Είχε καταδικαστεί και τον αναζητούσε η ΕΛ.ΑΣ.

Χειροπέδες στον Δημοσθένη Βεργή για καταπάτησης 452.000 τ.μ. δημόσιας γης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Δημοσθένης Βεργής έπειτα από καταδικαστική απόφαση για υπόθεση καταπάτησης 452.000 τ.μ. δημόσιας γης κοντά στη λίμνη Μαραθώνα βρίσκεται στα χέρια στων Αρχών. Ο πρόεδρος του κόμματος των «Ελλήνων Οικολόγων» καταδικάστηκε σε 37 χρόνια και 6 μήνες χωρίς αναστολή, ενώ το δικαστήριο επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 150 χιλιάδων ευρώ. Του αναγνώρισε πάντως το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Ο καταζητούμενος Δημοσθένης Βεργής συνελήφθη στην περιοχή των Εξαρχείων. Οδηγήθηκε για φωτογραφίες και τη συλλογή αποτυπωμάτων, ενώ ενδέχεται να μεταβεί και στο εφετείο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η επίδικη δημόσια γη αφορά ακίνητα συνολικής έκτασης 452.000 τ.μ. στον 'Αγιο Στέφανο Αττικής αξίας που υπερβαίνει τα 8 εκατομμύρια ευρώ, την οποία φαίνεται να διεκδικούσε ο Δημοσθένης Βεργής για λογαριασμό του ιδίου και του πολιτικού του κόμματος. Οι εκτάσεις, σύμφωνα με το κατηγορητήριο ήταν δασικές ή αναδασωτέες και ανήκαν στο Ελληνικό Δημόσιο ή -κάποιες από αυτές- στην ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ