Και το Ισραήλ συμφώνησε μετά το παλαιστινιακό «ναι» για νέα εκεχειρία 72 ωρών στη Λωρίδα της Γάζας

Συναίνεσε και το Ισραήλ στην αιγυπτιακή πρόταση για τριήμερη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία θα αρχίσει στις 00.01 της Δευτέρας. Νωρίτερα η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία στο Κάιρο είχε συμφωνήσει με την πρόταση να υπάρξει νέα 72ωρη εκεχειρία στη Λωρίδα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κρατικής εφημερίδας al-Ahram.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της Χαμάς είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία που βρίσκεται στο Κάιρο εξετάζει αιγυπτιακή πρόταση για νέα εκεχειρία 72 ωρών με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

«Υπάρχει πρόταση για νέα εκεχειρία 72 ωρών που θα επιτρέψει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις. Αυτή η πρόταση βρίσκεται υπό εξέταση», δήλωσε ο Σάμι Αμπού Ζούχρι από τη Γάζα διευκρινίζοντας ότι η απόφαση της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας εξαρτάται πλήρως «από την ισραηλινή θέση.

Νωρίτερα, οι παλαιστίνιοι διαπραγματευτές στο Κάιρο είχαν αρνηθεί να παρατείνουν την 72ωρη εκεχειρία που έληξε την Παρασκευή λέγοντας ότι το Ισραήλ αρνήθηκε να αποδεχτεί τα αιτήματά τους.

Οι παλαιστίνιοι διαπραγματευτές παραμένουν στο Κάιρο για την επείγουσα σύγκληση του Αραβικού Συνδέσμου, αύριο Δευτέρα, με θέμα την κρίση στη Λωρίδα της Γάζας, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου MENA.

Η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία είχε δηλώσει ότι πιθανόν θα αποχωρούσε σήμερα από τις έμμεσες διαπραγματεύσεις με την διαμεσολάβηση της Αιγύπτου, αν το Ισραήλ δεν συμφωνούσε να επιστρέψει, άνευ όρων, στις διαπραγματεύσεις.

Το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις για μια εκεχειρία μακράς διάρκειας στη Λωρίδα της Γάζας όσο συνεχίζονται οι επιθέσεις της Χαμάς.



Πηγή:www.capital.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ