Στο «δόκανο» της ΕΛΑΣ τέσσερις Ρομά, που λήστευαν ηλικιωμένες γυναίκες - iefimerida.gr

Στο «δόκανο» της ΕΛΑΣ τέσσερις Ρομά, που λήστευαν ηλικιωμένες γυναίκες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους δράστες της ληστείας σε βάρος 85χρονης γυναίκας στις Μοίρες Ηρακλείου συνέλαβε η αστυνομία στα Χανιά.

Πρόκειται για τέσσερις Ρομά, ηλικίας 19, 23, 33 και 35 ετών, που συνελήφθησαν χθες το βράδυ την ώρα που ετοιμαζόταν να ταξιδέψουν με το πλοίο της γραμμής, απο τη Σούδα στον Πειραιά.

Οι ίδιοι, στο Πλατάνι Χανίων , με την μέθοδο της απασχόλησης έκλεψαν άλλη μια ηλικιωμένη, μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν η ηλικιωμένη Χανιώτισσα κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, ότι τέσσερα άτομα της χτύπησαν την πόρτα και όταν αυτή τους άνοιξε, με την μέθοδο της απασχόλησης της πήραν 30 ευρώ και έφυγαν.

Οι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν άμεσα και εκμεταλλευόμενοι την περιγραφή της ηλικιωμένης, εντόπισαν τους τέσσερις ρομά στο λιμάνι της Σούδας.

Κατά την προσαγωγή τους στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων, η ηλικιωμένη τους αναγνώρισε και στην συνέχεια οι ίδιοι ομολόγησαν την κλοπή αλλά στην διάρκεια της προανάκρισης ομολόγησαν και την ληστεία σε βάρος 85χρονης στις Μοίρες Ηρακλείου.

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου δύο άτομα είχαν μπει στο σπίτι της 85χρονης λέγοντας πως είναι έμποροι, και ότι πουλούν σεντόνια.

Όταν η άτυχη γυναίκα τους απάντησε ότι δεν είχε χρήματα την έδεσαν σε μια καρέκλα, και αφού έψαξαν το σπίτι, βρήκαν και πήραν 340 ευρώ και ένα χρυσό σταυρό που φορούσε.

Η γυναίκα, μετά την αποχώρηση των δραστών, κατάφερε και βγήκε στο δρόμο και ειδοποίησε τους γείτονες για ότι της συνέβη, ενώ ενημέρωσε και το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Οι δράστες θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας και κλοπής.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ