Ταυτοποιήθηκαν 65 θύματα του μοιραίου Boeing 777 της Malaysia Airlines - iefimerida.gr

Ταυτοποιήθηκαν 65 θύματα του μοιραίου Boeing 777 της Malaysia Airlines

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολλανδοί ιατροδικαστές έχουν αναγνωρίσει συνολικά ως σήμερα τα 65 από τα θύματα της συντριβής του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, το οποίο εκτελούσε την πτήση MH-17 από το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ολλανδική κυβέρνηση, την ώρα που και τα τελευταία μέλη της διεθνούς αποστολής των ερευνητών εγκατέλειπαν την ανατολική Ουκρανία εξαιτίας των μαχών ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και τους αυτονομιστές.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναγνωρίστηκαν άλλα 42 θύματα, όπως ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ολλανδίας σε μια ανακοίνωσή του.

Ανάμεσά τους είναι 21 Ολλανδοί, ενώ 21 ακόμη έχουν άλλες εθνικότητας, διευκρίνισε το υπουργείο, σημειώνοντας πως οι εθνικότητες «των άλλων θυμάτων δεν αποκαλύπτονται κατόπιν αιτήματος των πρεσβειών των χωρών τους».

Χθες Παρασκευή ο συντονιστής της ομάδας των ειδικών ανέφερε ότι στην Ολλανδία έχουν φθάσει 176 σοροί, «ολόκληρες κατά το μάλλον ή ήττον», καθώς και ακόμη 527 υπολείμματα των θυμάτων.

«Μια ομάδα ειδικών εργάζεται νυχθημερόν, αλλά επαναλαμβάνουμε ότι η αναγνώριση καθενός θύματα θα χρειαστεί ακόμη μήνες», επισήμανε η ολλανδική κυβέρνηση.

Τα τελευταία μέλη των ομάδων των Ολλανδών, Αυστραλών και Μαλαισιανών ιατροδικαστών που εργάζονταν στον τόπο της καταστροφής, αναζητώντας σορούς και προσωπικά είδη των θυμάτων, βρίσκονται καθ΄ οδόν προς την Ολλανδία, όπως μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Η τελευταία ομάδα των ερευνητών, περιλαμβανομένων του επικεφαλής της αποστολής της ολλανδικής αστυνομίας στην Ουκρανία Πίτερ Γιαπ Άλμπερσμπεργκ, αναμένεται να φθάσει αεροπορικώς το βράδυ του Σαββάτου στο Αϊντχόβεν, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι οι έρευνες για να βρεθούν οι σοροί στον τόπο της καταστροφής στην ανατολική Ουκρανία ανεστάλησαν λόγω της ανασφάλειας που δημιουργούν οι μάχες ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Το Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών κατά όσα είναι γνωστά κατερρίφθη από έναν πύραυλο την 17η Ιουλίου ενώ πετούσε πάνω από την ανατολική Ουκρανία. Σε αυτό επέβαιναν 298 άνθρωποι, ανάμεσά τους 193 Ολλανδοί. Πάνω από 220 σοροί έχουν μεταφερθεί στην Ολλανδία, τη χώρα που ανέλαβε το έργο της αναγνώρισης των σορών τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ συντριβή Boeing 777 Malaysia Airlines
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ