Τεράστια φούξια μέδουσα εμφανίστηκε στην Αδριατική -Την εντόπισαν ερασιτέχνες δύτες - iefimerida.gr

Τεράστια φούξια μέδουσα εμφανίστηκε στην Αδριατική -Την εντόπισαν ερασιτέχνες δύτες

Τεράστια φούξια μέδουσα εμφανίστηκε στην Αδριατική -Την εντόπισαν ερασιτέχνες δύ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία τεράστια φούξια μέδουσα εντοπίστηκε στη Αδριατική Θάλασσα, στα ανοιχτά των βόρειων ακτών της Ιταλίας, από ερασιτέχνες δύτες.

Η εμφάνιση της μέδουσας Drymonema dalmatinum, η διάμετρος της οποίας μπορεί να φτάσει μέχρι και τα τρία μέτρα, θεωρείται σπάνιο γεγονός για τα νερά της Μεσογείου, καθώς είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται μετά από 70 χρόνια.

Το παράξενο, αλλά όμορφο αυτό πλάσμα, πήρε την ονομασία του από τη Δαλματία, καθώς εκεί την είχε εντοπίσει για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1880 ένας Γερμανός φυσιοδίφης.

Για το συγκεκριμένο είδος μέδουσας δεν έχουν γίνει γνωστά πολλά στοιχεία και οι θαλάσσιοι βιολόγοι δεν γνωρίζουν πόσο ισχυρό μπορεί να είναι το τσίμπημά της. Αρκετοί επιστήμονες μάλιστα συνδέουν την ξαφνική επανεμφάνισή της στα νερά της Αδριατικής με τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη, άλλοι όμως αναφέρουν ότι αυτό το σενάριο δεν ισχύει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μέδουσα νερά Αδριατική θάλασσα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ