Καθηλωμένοι στο Μπρίντιζι 700 τουρίστες με προορισμό την Κέρκυρα -Περιμένουν από χθες το βράδυ για να ταξιδέψουν

Επτακόσιοι περίπου επιβάτες, στη μεγάλη τους πλειοψηφία Ιταλοί, περιμένουν να επιβιβασθούν από τις 20.00 το βράδυ της Παρασκευής στο φέρυ -μποτ Larks με κυπριακή σημαία, της εταιρείας Egnatia Seaways, το οποίο εκτελεί τη διαδρομή Μπρίντιζι - Κέρκυρα.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το πλοίο έχει παρουσιάσει βλάβη στις μηχανές και εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκεται στην Ηγουμενίτσα. Οι επιβάτες είχαν αρχικά πληροφορηθεί ότι η καθυστέρηση θα ήταν μόλις μίας ώρας, ωστόσο έγινε γνωστό ότι η βλάβη στο πλοίο δεν έχει επιδιορθωθεί με αποτέλεσμα να βρίσκεται ακόμη στην Ελλάδα.

Πολλοί από τους τουρίστες πέρασαν το βράδυ στις εγκαταστάσεις του λιμένα του Μπρίντιζι, ενώ άλλοι επέλεξαν να κοιμηθούν στα αυτοκίνητά τους ή σε ξενοδοχεία της πόλης.

Η ακτοφυλακή του Μπρίντιζι εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει βρεθεί μία εναλλακτική λύση για τη μεταφορά των επιβατών με άλλο πλοίο. Θα γίνει ότι είναι δυνατόν για να μπορέσει να λάβει τέλος η ταλαιπωρία των επιβατών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ