Εξάχρονα «βάζουν κάτω» τους 45άρηδες στην τεχνολογία -Είναι εξοικειωμένα με τα ψηφιακά μέσα - iefimerida.gr

Εξάχρονα «βάζουν κάτω» τους 45άρηδες στην τεχνολογία -Είναι εξοικειωμένα με τα ψηφιακά μέσα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα παιδιά των έξι ετών, κατανοούν και χειρίζονται καλύτερα την ψηφιακή τεχνολογία σε σχέση με έναν 45χρονο ενήλικα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ofcom, της εποπτικής αρχής των τηλεπικοινωνιών στη Βρετανία.

Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί στη νέα χιλιετία και μεγαλώνουν στην ψηφιακή εποχή μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα και μάλιστα εξοικειώνονται με αυτά και τα χειρίζονται άψογα σε σχέση με ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Η επικεφαλής της έρευνας, Τζέιν Ραμπλ, δήλωσε: «Τα παιδιά της σημερινής εποχής διαμορφώνουν τη μορφή της σύγχρονης επικοινωνίας. Παράλληλα, αναπτύσσουν ριζικά διαφορετικές επικοινωνιακές συνήθειες σε σχέση με τις μεγαλύτερες ηλικιακά γενιές».

Η εποπτική αρχή των τηλεπικοινωνιών στη Βρετανία πραγματοποίησε ένα τεστ ψηφιακής νοημοσύνης στο οποίο συμμετείχαν 800 παιδιά και 2.000 ενήλικες. Βάσει των αποτελεσμάτων, οι ανήλικοι, που ήταν έξι έως επτά ετών, αφού πέρασαν το τεστ συγκέντρωσαν ποσοστό επιτυχίας 98%, ενώ οι ενήλικες 96%.

Όπως ανακοίνωσε η Ofcom, στις ηλικίες από 14 έως 15 ετών παρατηρήθηκε το αποκορύφωμα της τεχνολογικής εξοικείωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ