Αυλαία στην πολύκροτη δίκη Πιστόριους -Στις 11 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία του δικαστηρίου - iefimerida.gr

Αυλαία στην πολύκροτη δίκη Πιστόριους -Στις 11 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία του δικαστηρίου

Αυλαία στην πολύκροτη δίκη Πιστόριους -Στις 11 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί η ετυμ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Νοτιοαφρικανή δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα ανακοίνωσε την Παρασκευή, μετά τη λήξη της ακροαματικής διαδικασίας, ότι η απόφαση του δικαστηρίου όπου εκδικάζεται η υπόθεση της δολοφονίας της Ρίβα Στέενκαμπ από τον σύντροφό της Όσκαρ Πιστόριους θα εκδοθεί στις 11 Σεπτεμβρίου.

Ο 27χρονος παραολυμπιονίκης κατηγορείται ότι δολοφόνησε την Στέενκαμπ μέσα στο σπίτι του στην Πρετόρια, στις 14 Φεβρουαρίου 2013. Ο Πιστόριους υποστηρίζει ότι πρόκειται για τραγικό ατύχημα, καθώς την πυροβόλησε πιστεύοντας ότι είχε μπει στο σπίτι του διαρρήκτης.

Κατά τη σημερινή ημέρα, τελευταία της ακροαματικής διαδικασίας, ο συνήγορος του Πιστόριους, Μπάρι Ρουκ υποστήριξε ότι ο πελάτης του πυροβόλησε τη σύντροφό του έξω από την κλειδωμένη πόρτα του μπάνιου όπου εκείνη είχε καταφύγει επειδή την πέρασε για διαρρήκτη, δηλαδή ευρισκόμενος σε αυτοάμυνα, και γι αυτό τον λόγο θα πρέπει να αθωωθεί.

Ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ, ωστόσο κατά τη διάρκεια της δίκης, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, εμφάνισε τον Πιστόριους ως έναν θερμοκέφαλο, με πάθος για τα όπλα, ο οποίος σκότωσε την 29χρονη από πρόθεση και έπειτα από καυγά. Τον αποκάλεσε «δόλιο μάρτυρα» που «δεν είπε την αλήθεια» και κάλεσε την δικαστή Μασίπα να τον καταδικάσει για φόνο από πρόθεση, ποινή που αν του επιβληθεί μπορεί να σημαίνει και ισόβια κάθειρξη.

Να σημειωθεί πως στη Νότιο Αφρική δεν υπάρχουν ένορκοι στις δίκες, επομένως η τύχη του Πιστόριους βρίσκεται στα χέρια της Μασίπα και των δύο βοηθών της, που θα ανακοινώσουν την ετυμηγορία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ