Αποφυλακίζεται ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος -Με εγγύηση 50.000 ευρώ - iefimerida.gr

Αποφυλακίζεται ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος -Με εγγύηση 50.000 ευρώ

Αποφυλακίζεται ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος -Με εγγύηση 50.000 ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ και την επιβολή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αποφυλακίζεται ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών.

Σχεδόν ένα μήνα μετά από την προφυλάκισή του- για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση- ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής θα βγει από τις φυλακές Κορυδαλλού. Στην απολογία του ενώπιον των ανακριτριών Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, στα τέλη του Ιουνίου, ο κ. Ματθαιόπουλος είχε αρνηθεί την κατηγορία που του αποδίδεται κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη.

Ανακρίτριες και εισαγγελέας τον προφυλάκισαν με το σκεπτικό ότι εάν παρέμενε ελεύθερος θα συνέχιζε την εγκληματική δραστηριότητά του, καθώς εκτός από βουλευτής ήταν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής, δηλαδή ανήκε στη στενή ηγετική ομάδα του κόμματος και με κάθε τρόπο προέτρεπε και προπαγάνδιζε την εγκληματική δράση της.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ