O Πούτιν βρήκε λύση: Συμφώνησε με τη Βραζιλία για εισαγωγή κρέατος και άλλων βασικών τροφίμων - iefimerida.gr

O Πούτιν βρήκε λύση: Συμφώνησε με τη Βραζιλία για εισαγωγή κρέατος και άλλων βασικών τροφίμων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φαίνεται ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι στο μυαλό και plan B, όταν κήρυττε εμπάργκο εισαγωγών στην ΕΕ και τις ΗΠΑ. Μπορεί την Πέμπτη να ζητήθηκε από τους Ρώσους κτηνοτρόφους και παραγωγούς να συνδράμουν στη δύσκολη κατάσταση, ωστόσο αποδεικνύεται πως υπάρχει και άλλος... τρόπος.

Η συμφωνία ανάμεσα στον Πούτιν και την πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ δείχνει να του δίνει ανάσα από τον κλοιό στον οποίο έχει πέσει. Ήδη δόθηκε έγκριση εξαγωγής κρέατος στη Ρωσία για 90 μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες της Βραζιλίας, ενώ η κυβέρνηση προωθεί την αύξηση των πωλήσεων και σε καλαμπόκι και σόγια.

Το εμπάργκο στις εισαγωγές τροφίμων από χώρες που επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία είναι η μεγάλη ευκαιρία της βραζιλιάνικης γεωργίας και κτηνοτροφίας, όπως σημειώνει το Reuters.
Νέες μεγάλες μονάδες εκτροφής βοδιών, κοτόπουλων και χοίρων πήραν το «πράσινο φως» για συνεργασία με τη Μόσχα και το ίδιο επιδιώκεται και στα δημητριακά.

Οι Ρώσοι προχωρούν σε αντίποινα για την στάση της Δύσης στην Ουκρανία, «επιδεικνύοντας» και την παρουσία του Σνόουντεν στο έδαφός τους, του ανθρώπου που ξεσκέπασε το αμερικανικό σύστημα παρακολουθήσεων σε όλο τον πλανήτη.

Η Βραζιλία έχει και αυτή λόγους να «στείλει μηνύματα» στην Ουάσιγκτον, καθώς η πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ ήταν μεταξύ των πολιτικών ηγετών τους οποίους παρακολουθούσαν οι ΗΠΑ.
Και το μήνυμα συνοδεύεται και από... τρόφιμα, καθώς η Βραζιλία είναι ο πρώτος παγκοσμίως εξαγωγέας βοδινού, πουλερικών και σόγιας, ενώ το έδαφός της διαθέτει τέτοιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις που την καθιστά μοναδική στην δυνατότητα κάθετης αύξησης της παραγωγής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ