Βρετανοί αστυνομικοί έκαναν άνω-κάτω παμπ ψάχνοντας το... Αγιο Δισκοπότηρο -Η έρευνά τους δεν απέδωσε [εικόνες] - iefimerida.gr

Βρετανοί αστυνομικοί έκαναν άνω-κάτω παμπ ψάχνοντας το... Αγιο Δισκοπότηρο -Η έρευνά τους δεν απέδωσε [εικόνες]

Βρετανοί αστυνομικοί αναστάτωσαν παμπ ψάχνοντας το... Αγιο Δισκοπότηρο -Η έρευνά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανω κάτω έκαναν μία επαρχιακή παμπ της Αγγλίας οκτώ Βρετανοί αστυνομικοί, οι οποίοι αναζητούσαν ένα κλεμμένο ξύλινο κειμήλιο, το οποίο -βάσει των πληροφοριών που είχαν- ήταν το... Αγιο Δισκοπότηρο.

Οι αστυνομικοί και ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος έφθασαν το πρωί της Κυριακής με το ένταλμα στα χέρια του στην παμπ της επαρχιακής πόλης Χέρφορντσιρ και η έρευνά του έπεσε στο κενό.

Το αντικείμενο της έρευνάς τους ήταν ένα εύθραυστο, σκουρόχρωμο ξύλινο κύπελλο, γνωστό με την ονομασία Ναντέος, το οποίο φυλασσόταν σε ένα μπλε βελούδινο σακουλάκι και κλάπηκε από ένα σπίτι της περιοχής πριν από περίπου έναν μήνα.

Από τον 19ο αιώνα στο κειμήλιο αυτό αποδόθηκαν θαυματουργές ιδιότητες και πολλοί άρχισαν να πιστεύουν ότι το Ναντέος ταυτίζεται με το Άγιο Δισκοπότηρο.

Η Ντάι Φράνκλιν, ιδιοκτήτρια της παμπ, αμέσως μετά την εισβολή των αστυνομικών δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Τα έκαναν όλα άνω κάτω. Είχαν μαζί τους κάμερες οπτικών ινών για να κοιτάξουν σε όλες τις γωνίες, στα κοιλώματα, στις χαραμάδες, κάτω από τις σανίδες του πατώματος, σίγουρα το είχαν δει πολύ σοβαρά. Στην παμπ έρχονται και απατεώνες και αγύρτες, όμως κανένας δεν είναι ικανός να κλέψει ένα ανεκτίμητο αρχαίο κειμήλιο».

Όπως αναφέρει το Reuters, το κύπελλο πήρε το όνομά του από την Έπαυλη Ναντέος, ένα εξοχικό σπίτι στην Ουαλία όπου φυλασσόταν μέχρι το 1952. Εκεί το είχαν μεταφέρει μοναχοί τον 16ο αιώνα, μετά τη διάλυση των μοναστηριών της Αγγλίας από τον βασιλιά Ερρίκο Η΄.

Λέγεται ότι το κύπελλο μεταφέρθηκε στη Βρετανία από τον Ιωσήφ της Αριμαθαίας, τον μυστικό μαθητή του Ιησού που ζήτησε την άδεια να αποκαθηλώσει το σώμα του από τον σταυρό και να το ενταφιάσει. Στον Ιωσήφ πιστώνει ο θρύλος και τη μεταφορά του Άγιου Δισκοπότηρου στην Ευρώπη.

Οι επιστήμονες που έχουν εξετάσει το Ναντέος δηλώνουν ότι το κύπελλο αυτό είναι κατά πολλούς αιώνες μεταγενέστερο της σταύρωσης. Επίσης, δεν είναι φτιαγμένο από ξύλο ελιάς, όπως θα περίμενε κανείς για ένα αρχαίο κύπελλο από τη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με το SkyNews, οι αστυνομικοί έπειτα από μία ώρα που ερευνούσαν τον χώρο, το μόνο ξύλινο αντικείμενο που θα μπορούσε να μοιάζει με το Ναντέος, ήταν ένα μπολ που χρησιμοποιεί η ιδιοκτήτρια της παμπ για να σερβίρει σαλάτες στους πελάτες της.

Βρετανοί αστυνομικοί έκαναν άνω-κάτω παμπ ψάχνοντας το... Αγιο Δισκοπότηρο -Η έρευνά τους δεν απέδωσε [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το Ναντέος

Βρετανοί αστυνομικοί έκαναν άνω-κάτω παμπ ψάχνοντας το... Αγιο Δισκοπότηρο -Η έρευνά τους δεν απέδωσε [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η παμπ στην επαρχιακή πόλη Χέρφορντσιρ

Βρετανοί αστυνομικοί έκαναν άνω-κάτω παμπ ψάχνοντας το... Αγιο Δισκοπότηρο -Η έρευνά τους δεν απέδωσε [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Το ένταλμα έρευνας που είχαν οι αστυνομικοί

Βρετανοί αστυνομικοί έκαναν άνω-κάτω παμπ ψάχνοντας το... Αγιο Δισκοπότηρο -Η έρευνά τους δεν απέδωσε [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η ξύλινη σαλατιέρα που βρήκαν μέσα στην παμπ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ