Ακατάληπτες οι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί από το αεροσκάφος της Air Algerie -Παλιάς τεχνολογίας ο αποτυπωτής - iefimerida.gr

Ακατάληπτες οι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί από το αεροσκάφος της Air Algerie -Παλιάς τεχνολογίας ο αποτυπωτής

Ακατάληπτες οι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί από το αεροσκάφος της Air Algerie
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακατάληπτες είναι οι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί στον αποτυπωτή ομιλίας θαλάμου διακυβέρνησης (CVR) του αεροσκάφους της Air Algérie που συνετρίβη τον περασμένο μήνα στο βόρειο Μάλι, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι Γάλλοι ειδικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα.

Το McDonnell Douglas-83, που κατευθυνόταν στην Αλγερία, κατέπεσε στις 24 Ιουλίου στα νότια της πόλης Γκόσι του Μάλι, κοντά στα σύνορα με την Μπουρκίνα Φάσο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 116 επιβαίνοντες.

Ο πρόεδρος της υπηρεσίας διερεύνησης αεροπορικών δυστυχημάτων, Ρεμί Ζουτί, ανέφερε σήμερα ότι οι εμπειρογνώμονες στο Παρίσι που εξετάζουν τα δύο μαύρα κουτιά δεν έχουν καταφέρει να εξάγουν πληροφορίες από το ένα εξ αυτών. Ο αποτυπωτής του αεροσκάφους είναι παλαιότερης τεχνολογίας, καθώς ήταν εφοδιασμένος με μαγνητική ταινία εγγραφής, η οποία σε ορισμένα σημεία είχε κοπεί και χρειάστηκε επιδιόρθωση, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, μια και οι συνομιλίες των πιλότων δεν ακούγονται.

«Υπάρχει ήχος στην ταινία, όμως είναι ακατάληπτος. Φαινόταν ότι η συσκευή κατέγραφε, όμως ακόμη δεν γνωρίζουμε γιατί δεν δούλευε. Ξέρουμε μόνο ότι αυτό δεν ήταν αποτέλεσμα της συντριβής», ανέφερε ο Ζουτί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ