CINETROLL: Σκίζει έξω η Marvel κι εδώ οι κομεντί, μήπως όμως τελειώνει η φάση του 3D; [video] - iefimerida.gr

CINETROLL: Σκίζει έξω η Marvel κι εδώ οι κομεντί, μήπως όμως τελειώνει η φάση του 3D; [video]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το «πείραμα» της Marvel με τη διαφορετική από τους σούπερ ήρωες της εταιρείας, νέα της ταινία, πέτυχε εντυπωσιακά, όμως ο ΤΑΖ ψάχνει να βρει ταινία σε 3D αίθουσα και δεν βρίσκει. Τι συμβαίνει;

Η πιο απλή απάντηση είναι πως τελικά το 3D στην Ελλάδα δεν πουλάει. Είτε σαν τιμή εισιτηρίου (στα Village φτάνει τα 12 ευρώ, δηλαδή 5 πιο πάνω από το απλό. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των 3D ταινιών δεν προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο σε επίπεδο τρισδιάστατου θεάματος, άλλαξε το τοπίο. Οι περισσότερες εταιρείες διανομής προτιμάνε πλέον να «ρίχνουν» στην αγορά συγκριτικά πολύ περισσότερες «απλές» κόπιες μιας ταινίας από τις 3D.

Aίθουσες που το διαθέτουν δεν το χρησιμοποιούν. Ενώ ακόμα και ταινίες που γυρίστηκαν σε αυθεντικό 3D και αξίζουν τον κόπο, εξαφανίζονται μέσα σε μια εβδομάδα από τις αίθουσες. Το βίωσα προσωπικά ψάχνοντας τη δεύτερη εβδομάδα προβολής του «Πλανήτη των Πιθήκων» να το δω κάπου σε 3D και δεν βρήκα ούτε μία αίθουσα.

Κατά τα άλλα 70.454 θεατές επισκέφτηκαν το προηγούμενο ΠΠΣΚ μια κινηματογραφική αίθουσα στην Ελλάδα διατηρώντας μια αξιοπρέπεια στον καταμερισμό εισιτηρίων. Κι επιλέγοντας χωρίς δεύτερη σκέψη και παρά τις μέτριες κριτικές, κομεντί κι ελαφρότητα. Που σημαίνει ότι εγώ μπορεί να γκρινιάζω και να επιμένω ότι οι εταιρείες βγάζουν κατιμά, αλλά το κοινό δεν το πειράζει και η κίνηση πουλάει. Επομένως το κοινό είναι τελικά αυτό που διαμορφώνει το καλοκαιρινό θλιβερό κινηματογραφικά τοπίο γιατί η εταιρεία είναι, να πουλήσει θέλει.

Κι όταν βγάζει ένα υπέροχο και πανάκριβο blockbuster όπως ο «Πλανήτης των Πιθήκων» και το βλέπει να σούρνεται, σου λέει πάρε τα αποφάγια να ‘χεις. Κι εγώ αν είχα εταιρεία το ίδιο θα έκανα. Και τηλεοπτικό σταθμό μη σου πω. «Το καφέ της Χαράς» όλη μέρα θα έπαιζα. Μαλάκας είμαι αφού τα θέλει ο πισινός σου; Αναδεικνύοντας το «Θεέ μου, τι σου κάναμε» που έχει κολλήσει εδώ και εβδομάδες στην πεντάδα, outsider σουξέ της χρονιάς. Πιο αναλυτικά οι 5 πιο δημοφιλείς ταινίες στην Ελλάδα ήταν:

1.HΡΑΚΛΗΣ: 15.906 εισιτήρια (76.278 σύνολο
2.ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ: 9.870 (35.622 σύνολο)
3.ΘΕΕ ΜΟΥ, ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΑΜΕ;: 9.766 (67.090 σύνολο)
4.ΣΟΥΠΕΡΧΟΝΔΡΙΟΣ: 6.182 εισιτήρια
5.Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ - Η ΑΥΓΗ 4.609 εισιτήρια (51.082 σύνολο)

Στις Η.Π.Α. η Marvel αποδεικνύει ότι έχει το μαγικό άγγιγμα ακόμα κι όταν τολμάει εκτός των ορίων της συνηθισμένης συνταγής της. Το “Guardians of the Galaxy” βασισμένο φυσικά σε κόμικ της εταιρείας, ξεκινάει μια εντελώς καινούργια μυθολογία, μακριά από τη γνωστή συνταγή με τους σούπερ ήρωες. Κάτι σαν ένα εναλλακτικό «Star Wars” έτη φωτός μακριά από το δικό μας γαλαξία.

Το σύνολο των κριτικών είναι ιδιαίτερα θετικό για ταινία του είδους (στην Ελλάδα έχει προγραμματιστεί για τις Σεπτεμβρίου) ενώ οι θεατές είναι ενθουσιασμένοι και το δείχνουν. Χαρίζοντας της με 94,3 εκ. δολάρια εισπράξεις το ΠΣΚ, το μεγαλύτερο άνοιγμα που έκανε ποτέ ταινία το μήνα Αύγουστο στις Η.Π.Α. Που για να επανέλθουμε στο προηγούμενο θέμα του 3D, ακόμα και στο «Guardians of the Galaxy) οι μετρήσεις δείχνουν ότι μόνο το 45% του κοινού της ταινίας προτίμησε το τρισδιάστατο εισιτήριο.

Τη μεγάλη έκπληξη όμως συνεχίζει να κάνει η αμερικανογαλλική “Lucy” του Λικ Μπεσόν που επανέφερε σκηνοθετικά τον Μπεσόν στις σκηνοθετικές δόξες του παρελθόντος. Χάρισε στη Σκάρλετ Γιόχανσον ένα ρόλο ορόσημο, και αναμένεται να ξεπεράσει σε εισιτήρια πολλά από τα επίδοξα blockbuster του καλοκαιριού μολονότι χαρακτηρίστηκε R (δηλαδή ακατάλληλη για ανήλικους χωρίς τη συνοδεία ενηλίκου). Στην Ελλάδα η “Lucy” θα αρχίσει να προβάλλεται από τις 28 Αυγούστου. Πιο αναλυτικά, οι 5 πρώτες ταινίες στις Η.Π.Α. για το ΠΣΚ, ήταν:

1.GUARDIANS OF THE GALAXY: 94,3 εκ. δολάρια
2.LUCY: 18,3 εκ. δολάρια (79,5 σύνολο)
3.GET ON UP: 13,6 εκ. δολάρια
4.ΗΡΑΚΛΗΣ: 11, εκ. δολάρια (52,7 σύνολο)
5.Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ Η ΑΥΓΗ: 8,7 εκ. δολάρια (189,3 σύνολο)

***Ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana . Kάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του facebook www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ