Θα τα καταφέρει η Αθήνα χωρίς την Τρόικα; -Οι αναλυτές ανησυχούν για τα σενάρια διάλυσης - iefimerida.gr

Θα τα καταφέρει η Αθήνα χωρίς την Τρόικα; -Οι αναλυτές ανησυχούν για τα σενάρια διάλυσης

Θα τα καταφέρει η Αθήνα χωρίς την Τρόικα; -Οι αναλυτές ανησυχούν για τα σενάρια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο σενάριο διάλυσης της Τρόικα, που επεξεργάζονται οι Βρυξέλλες για την Αθήνα, οι οικονομικοί αναλυτές αντιδρούν με σκεπτικισμό. Κάποιοι αμφισβητούν την ικανότητα της Ελλάδας να πάρει τα ηνία στα χέρια της.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη που έκανε το Reuters τη Δευτέρα, στις Βρυξέλλες εξετάζουν το ενδεχόμενο διάλυσης της Τρόικα και αντικατάστασής της με task force που θα κάνει εξαμηνιαίες επιθεωρήσεις. «Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για το Βερολίνο», ανέφερε ο Γουαλφάνγκο Πίκολι διευθύνων σύμβουλος της συμβουλευτικής εταιρείας Teneo Intelligence, μιλώντας στο CNBC. Αν και αναγνώρισε ότι η υλοποίηση ενός τέτοιου σεναρίου θα δώσει μεγάλη ώθηση στον Αντώνη Σαμαρά «που σίγουρα θέλει να είναι ο πολιτικός που έδιωξε την Τρόικα από την Αθήνα», ο ίδιος δεν έκρυψε τον προβληματισμό του.

«Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι η Αθήνα θα πάρει την ευθύνη για τις μεταρρυθμίσεις. Κοιτάζοντας το υπουργικό συμβούλιο, με λίγες εξαιρέσεις, δεν βλέπω πολλούς μεταρρυθμιστές. Υπάρχει και η μεταρρυθμιστική κόπωση, οπότε είναι ερωτηματικό το αν η Ελλάδα μπορεί να κάνει ένα δικό της πλάνο», ανέφερε.

Παράλληλα, δεν έκρυψε την ένστασή του για το γεγονός ότι οι έλεγχοι της task force θα γίνονται και έξι και όχι τρεις μήνες. «Είναι μεγάλο το διάστημα. Ο υπουργός Οικονομικών έβγαλε μόλις ένα νέο φόρο με πολλά λάθη. Ακόμη ''παλεύουν'' εκεί. Κάνοντας λιγότερες επιθεωρήσεις, ακόμη κι αν αυτές δεν λειτουργούν πολύ καλά και δημιουργούν αντιδράσεις στην Αθήνα, θα μπορούσε να προκληθεί πρόβλημα», κατέληξε.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τρόικα ειδήσεις Αντώνης Σαμαράς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ