Νωρίτερα στη σύνταξη οι σχολικοί φύλακες με τροπολογία - iefimerida.gr

Νωρίτερα στη σύνταξη οι σχολικοί φύλακες με τροπολογία

Νωρίτερα στη σύνταξη οι σχολικοί φύλακες με τροπολογία του πολυνομοσχεδίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οσοι από τους σχολικούς φύλακες, που είναι σε διαθεσιμότητα, είναι κοντά στο όριο σύνταξης θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με την αναγνώριση του χρονικού διαστήματος των προγραμμάτων κατάρτισης.

Το ζήτημα ρυθμίζεται με τροπολογία που κατέθεσε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Η τροπολογία προβλέπει ότι όσοι από τους σχολικούς φύλακες είχαν εργαστεί στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) ενταγμένοι σε προγράμματα κατάρτισης θα μπορέσουν να συνυπολογίσουν αυτό το χρονικό διάστημα (έως και πέντε χρόνια) στο σύνολο του ασφαλιστικού χρόνου τους.

Οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές που αναλογούν σε αυτό το χρονικό διάστημα θα καταβληθούν από τους ΟΤΑ, οι οποίοι θα λάβουν την αντίστοιχη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ετσι, επισημαίνει το υπουργείο, οι σχολικοί φύλακες που είναι άνω των 50 ετών αντί να οδηγηθούν στην ανεργία θα μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ