ΣΕΤΕ: Η ρωσική τουριστική αγορά ήταν μια φούσκα και έσκασε - iefimerida.gr

ΣΕΤΕ: Η ρωσική τουριστική αγορά ήταν μια φούσκα και έσκασε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ένας μετά τον άλλον οι Ρώσοι tour operators βρίσκονται μπροστά στο φάσμα της ολικής κατάρρευσης. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης έκανε λόγο για κίνδυνο νέων πτωχεύσεων που θα προέρχονται από τη ρωσική τουριστική αγορά.

Εξήγησε πως δεν είναι αιφνίδια αυτή η εξέλιξη καθώς, «υπήρχε φούσκα στη ρωσική αγορά με την εκτόξευση της τουριστικής κίνησης. Μακροπρόθεσμα το σπάσιμο της φούσκα είναι υγιές».

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, στη «Ρωσία δεν υπάρχουν μηχανισμοί ασφάλισης ανάλογοι με αυτών της Δύσης, και η ευθύνη (σ.σ για τους Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα) μοιραία έπεφτε σε εμάς».

Μικρή ανάκαμψη

Όσον αφορά τις δηλώσεις της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη για μείωση έως και 50% στον εσωτερικό τουρισμό, ανέφερε ότι «φέτος βλέπουμε κάποια πρώτα σημάδια ανάκαμψης, με αύξηση 11% στα αεροπορικά, και 8% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους Έλληνες.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη έσκασε νέο «κανόνι» με το Intaer να ανακοινώνει ότι αναστέλλει τη λειτουργία του. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ελλάδα βρίσκονται περίπου 500 ρώσοι τουρίστες-πελάτες του Intaer σε Κέρκυρα, Ρόδο και Κρήτη. Το ρωσικό τουριστικό πρακτορείο είχε προγραμματίσει να στείλει στην Ελλάδα 10.000 Ρώσους τουρίστες.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με την υπουργό Τουρισμού ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι θα υπάρχει απόλυτη συνεργασία μεταξύ των υπουργείων, και ιδιαίτερα στα θέματα εκμεταλλεύσεως των κονδυλίων που προβλέπει το νέο ΕΣΠΑ για την προβολή της χώρας στο εξωτερικό, ώστε να μπορέσει υπό την καθοδήγηση του υπουργείου Τουρισμού να εκπεμφθεί ένα ομογενοποιημένο μήνυμα, που να προάγει το branding και την εικόνα της χώρας.

«Επίσης, συζητήσαμε τις κοινές μας ανησυχίες για τη ρωσική αγορά και τα προβλήματα που δημιουργούνται στην ελληνική οικονομία. Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να σας πω ότι και εμείς από τη δική μας πλευρά παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά το θέμα των ελληνικών εξαγωγών στη Ρωσία. Θέλω να εκφράσω την ελπίδα ότι τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται δεν θα έχουν σημαντικές δυσμενείς επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία και στις ελληνικές εξαγωγές» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ