H Ελλάδα είναι σαν ένα πλυντήριο ρούχων και ο Γιούνκερ το... μαλακτικό της, γράφει η γερμανική Volksstimme - iefimerida.gr

H Ελλάδα είναι σαν ένα πλυντήριο ρούχων και ο Γιούνκερ το... μαλακτικό της, γράφει η γερμανική Volksstimme

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι σχέση έχει ένα πλυντήριο ρούχων με την κρίση στην Ελλάδα; Θα μπορούσε να πει κανείς πως η ερώτηση δεν είναι τίποτα άλλο από ανέκδοτο που εμπνεύστηκε κάποιος ευφυής. Κι όμως, είναι ένας παραλληλισμός που έκανε μια γερμανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με την Deutche Welle, η εφημερίδα Volksstimme παρομοιάζει τη δημοσιονομική κρίση σαν ένα πλυντήριο ρούχων, που ναι μεν με τα εντατικά προγράμματα στύψης εμποδίστηκε η χρεοκοπία της Ελλάδας, αλλά η ελληνική κοινωνία 'στέγνωσε'.

«Οι Έλληνες περιμένουν τώρα από τον μελλοντικό πρόεδρο της Κομισιόν, γνωστό φιλέλληνα, μια δόση 'μαλακτικού' υπό μορφή παράτασης του χρόνου επιστροφής των δανείων και μείωση των επιτοκίων. Όμως ακριβώς αυτό δεν υποσχέθηκε ο Γιούνκερ, παρά την προσεκτική συμπεριφορά του, υπενθύμισε ότι συνεχίζεται η πολιτική λιτότητας και μεταρρυθμίσεων.

Όλα τα υπόλοιπα και μάλιστα πριν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του, θα του προκαλούσαν πονοκέφαλο (...). Ο πρόεδρος της Κομισιόν μόνο σταδιακά μπορεί να κατεβάσει το κουμπί του εντατικού προγράμματος για την Ελλάδα σε μια κανονική διαχείριση της οικονομίας της».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ