Ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε όλες τις σήραγγες της Χαμάς -Νέα εκεχειρία 72 ωρών από το πρωί της Τρίτης

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι έχει ακόμη αποστολές να ολοκληρώσει εντός της Λωρίδας της Γάζας, γεγονός που σημαίνει ότι οι χερσαίες δυνάμεις του θα παραμείνουν στον παλαιστινιακό θύλακα μολονότι θεωρεί ότι έχει ολοκληρωθεί η βασική αποστολή του, της καταστροφής των σηράγγων της Χαμάς.

«Δεν φεύγουμε, θα μείνουμε στη Λωρίδα της Γάζας, υπάρχουν ακόμη πολλές άλλες αποστολές για να ολοκληρώσουμε. Όλες οι σήραγγες που εντοπίσαμε καταστράφηκαν. Επειδή συζητάμε για τη λήξη της αποστολής των σηράγγων, αυτό δεν σημαίνει ότι μιλάμε για τη λήξη της επιχείρησης στη Γάζα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Μοτί Άλμοζ στο ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel-2.

Συμφωνία για νέα εκεχειρία από το πρωί της Τρίτης

Σε συμφωνία για νέα εκεχειρία 72 ωρών κατέληξαν Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι. Η εκεχειρία θα ξεκινήσει στις 08.00 το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας Αιγύπτιος αξιωματούχος.

«Οι επαφές της Αιγύπτου με τις διάφορες πλευρές είχαν ως αποτέλεσμα να επιτευχθεί εκεχειρία 72 ωρών στη Γάζα από τις 05:00 GMT αύριο Τρίτη» ανέφερε ο αξιωματούχος, ο οποίος σημείωσε ότι στο Κάιρο μεταβαίνουν και άλλες αντιπροσωπείες για πιο ευρείες διαπραγματεύσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ