Αυτός είναι ο τρελός και παλαβός δισεκατομμυριούχος Μαρκ Κούμπαν που κάνει συχνά τις ΗΠΑ άνω-κάτω [εικόνες]

Είναι τρελός, παλαβός και το χαίρεται. Βασικά είναι δισεκατομμυριούχος και αυτό διευκολύνει αρκετά τη ζωή του. Ο Μαρκ Κούμπαν δεν είναι ένας ακόμα βαθύπλουτος των ΗΠΑ, είναι η κλασική περίπτωση αντικομφορμιστή που κάνει συχνά άνω-κάτω τις ΗΠΑ με τα καμώματά του.

Όπως και να 'χει, διάβει βίο τρυφηλό που πολλοί ζηλεύουν, αλλά δεν είναι εύκολο να τον... κοπιάρει κανείς. Η τρέλα του είναι αυθεντική και αποδεικνύεται όταν μπαίνει στο γήπεδο για να παρακολουθήσει την ομάδα της καρδιάς του (είναι ιδιοκτήτης της άλλωστε) τους Ντάλας Μάβερικς. Εκεί του δίνει και καταλαβαίνει.

Όπως σημειώνει και το business insider, όταν τον ρώτησαν πώς είναι η ζωή ενός δισεκατομμυριούχου, εκείνος απάντησε: «γαμώτο, δεν μπορώ να το πιστέψω. Ήμουν γυμνός μπροστά από το κομπιούτερ μου και ξαφνικά η τιμή του σάιτ που διέθετα εκτινάχθηκε. Άρχισα να ουρλιάζω και χοροδπηδάω. Ε, μετά ντύθηκα...».

Η πρώτη δουλειά του Κούμπαν ήταν στο πανεπιστήμιο, όταν μαζί με συμφοιτητές του «έτρεχαν» ένα μπαρ, το Motely's Pub. Τους το έκλεισαν επειδή είχαν σόου με κορίτσια που έβρεχαν τις μπλούζες τους.

Στη συνέχεια δούλεψε ως μπάρμαν στο Ντάλας και ως πωλητής, αλλά απολύθηκε νωρίς καθώς αντί να πάει στη δουλειά του έκλεισε ραντεβού με πελάτη για να κάνουν δική τους δουλειά.

Η πρώτη σοβαρή δουλειά του ήταν η MicroSolutions, την οποία και πούλησε στη συνέχεια έναντι 6 εκατ. δολαρίων.

Παράλληλα με τη δουλειά, είναι ένα κλασικό party animal. Πετάει συνεχώς από το Λος Άντζελες, στη Βαρκελώνη και από εκεί στη Μόσχα ή στο Πουέρτο Βαλάρτα.

Το μεγάλο επιχειρηματικό χιτ ήταν το Broadcast.com όπου μετέδιδε live αθλητικούς αγώνες. Το 1999 η εταιρεία κόστιζε 13,5 εκατ. δολάρια και στη συνέχεια πουλήθηκε στην Yahoo για 5,9 δισ. δολάρια.

Το 2000 πήρε το πλειοψηφικό πακέτο της ομάδας ΝΒΑ, Ντάλας Μάβερικς έναντι 285 εκατ. δολαρίων. Αυτή τη στιγμή η ομάδα του αξίζει 685 εκατ. δολάρια.

Το 2002 παντρεύτηκε την Τίφανι Στιούαρτ και μαζί της απέκτησε τρία παιδιά

Το 2004 παρουσίασε το ριάλιτι «The Benefactor».

Αγόρασε ιδιωτικό τζετ αξίας 40 εκατ. δολαρίων

Έχτισε την ταπεινή κατοικία του στο Ντάλας και περιλαμβάνει 24.000 τ.μ.

Η τρέλα του, όμως, είναι απαράμιλλη

Το 2011 όταν οι Μαβς κατέκτησαν το πρωτάθλημα έκανε σαν τρελός!

Το 2013 για το Super Bowl διοργάνωσε ένα ιδιωτικό πάρτι με τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και την Κέιτ Άπτον

Αυτή τη στιγμή «τρέχει» ένα ριάλιτι στο ABC με τον τίτλο «Shark Tank»

Σύμφωνα με το Forbes κατέχει την 696η θέση στη λίστα των πλουσίων του κόσμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ