Στο σφυρί βγαίνει το Καστρί -Η κόρη του Ανδρέα Παπανδρέου, Σοφία, πουλάει τέσσερις μεζονέτες - iefimerida.gr

Στο σφυρί βγαίνει το Καστρί -Η κόρη του Ανδρέα Παπανδρέου, Σοφία, πουλάει τέσσερις μεζονέτες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν από λίγες ημέρες είχε δει το φως της δημοσιότητας η είδηση ότι η Εφορία επρόκειτο να βγάλει στο σφυρί το σπίτι των Παπανδρέου στο Καστρί λόγω χρεών ύψους 500.000 ευρώ. Φαίνεται, όμως, πως αυτό θα προλάβει να το κάνει η Σοφία Παπανδρέου για να καλύψει τα χρέη.

Όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της Ημερησίας. τους τελευταίους μήνες στις οδούς Ανατολικής Ρωμυλίας, Παπαφλέσσα και Δάφνης στο Καστρί υπάρχει κίνηση. Αυτοκίνητα φτάνουν στην περίφραξη του πανέμορφου οικοπέδου των 5,5 στρεμμάτων και κάποιοι άγνωστοι μπαίνουν μέσα και εξετάζουν το χώρο.

Κυρίως περιφέρονται στους χώρους ενός νεόδμητου πολυτελούς κτιρίου το οποίο αποτελείται από 4 εντυπωσιακές μεζονέτες, «πνιγμένες» στο πράσινο. Είναι σίγουρο ότι στην ήσυχη «γειτονιά των Παπανδρέου», που δεσπόζει η ιστορική βίλα «Γαλήνη», έχει χαθεί η... γαλήνη.

Οι επισκέπτες είναι κτηματομεσίτες και υποψήφιοι αγοραστές των ακινήτων που έχει βγάλει στο σφυρί η εγγονή του «Γέρου της Δημοκρατίας», κόρη του Ανδρέα και αδερφή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, η Σοφία Παπανδρέου.

Η είδηση ότι πωλείται ένα κομμάτι της... ιστορίας στο Καστρί δεν είχε γίνει γνωστή μέχρι πριν λίγες ημέρες. Όμως, η Σοφία Παπανδρέου, που βρίσκεται στο Τορόντο του Καναδά, είχε εδώ και μήνες ξεκινήσει τη διαδικασία πώλησης του κτιριακού συγκροτήματος που πήρε με αντιπαροχή. Οι φόροι ακίνητης περιουσίας και μια σειρά άλλα χρέη προς την εφορία «γονάτισαν» την κόρη του Ανδρέα Παπανδρέου με αποτέλεσμα να χρωστά στην εφορία περί τις 700.000 ευρώ. Ένα μέρος από αυτά τα χρέη, τα 200.000 ευρώ, έχουν ρυθμιστεί και πληρώνονται οι δόσεις ενώ υπάρχει σε εκκρεμότητα ένα άλλο μεγάλο ποσό που θα πρέπει κι αυτό να ενταχθεί σε διαδικασία ρύθμισης αλλιώς θα καταστεί ληξιπρόθεσμο.

Η κ. Παπανδρέου από τον Καναδά δήλωσε προ ημερών ότι τα χρέη υπάρχουν, θα ρυθμιστούν και θα πληρωθούν μόλις τα ακίνητα που πουλάει βρουν αγοραστή. Αν και αρκετά δύσκολο αυτή την περίοδο όπου η κρίση στην κτηματαγορά έχει περιορίσει τις αγοραπωλησίες. Η κ. Παπανδρέου, τόνισε ότι εδώ και πολύ καιρό, από το εξωτερικό που μένει έχει κάνει ενέργειες για την πώληση ακινήτου, οι οποίες, με την έλευσή της στην Ελλάδα, το αμέσως προσεχές διάστημα ολοκληρώνονται και, έτσι, θα γίνει εφικτή η πλήρης εξόφληση όλων των φορολογικών της υποχρεώσεων. Προφανώς έχει βρεθεί ο αγοραστής αλλά το όνομά του κρατιέται μυστικό μέχρι να κλείσει η συμφωνία.

Αναφέρει επίσης ότι παρά τα όποια προβλήματα συνάντησε στην προσπάθειά της να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, δεν υπήρξε καμία πρόθεση αποφυγής έναντι αυτών και δεν ζητήθηκε καμία χαριστική ρύθμιση. Αντίθετα, τονίζει, δόθηκε αγώνας δρόμου για την απόλυτη τακτοποίηση των οφειλών. «Οτιδήποτε άλλο», προσθέτει η κ. Παπανδρέου, «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής» υπάρχει ενδιαφέρον για τις μεζονέτες που πουλάει η οικογένεια, σε μία εκ των οποίων μάλιστα μένει με ενοίκιο ο δευτερότοκος γιος του πρώην βασιλιά Κωνσταντίνου, ο Νικόλαος και η σύζυγός του, Τατιάνα.

Αυτή, λοιπόν, η μεζονέτα, μαζί με άλλες τρεις είναι σήμερα το «μήλον της έριδος» για ορισμένους επενδυτές που θέλουν να γίνουν κι αυτοί μέρος της «γειτονιάς των Παπανδρέου».
Πρόκειται για το κτιριακό συγκρότημα που πήρε η Σοφία Παπανδρέου από το αρχιτεκτονικό – τεχνικό γραφείο που ανέλαβε την ανέγερση των οικιών. Υπάρχει άλλο ένα συγκρότημα το οποίο πήρε ο κατασκευαστής. Οι κτηματομεσίτες που έχουν αναλάβει την πώληση της περιουσίας των Παπανδρέου τονίζουν ότι ο ιδιοκτήτης ήθελε αρχικά να ενοικιάσει και τις υπόλοιπες τρεις μεζονέτες, ωστόσο, στην πορεία «κρεμάστηκε» πωλητήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, για το συγκρότημα έχουν ζητήσει πολλοί ευκατάστατοι Ελληνες, μεταξύ αυτών δύο γνωστοί εφοπλιστές κι ένας επιχειρηματίας που ζει στα Βόρεια προάστια και θέλει να αποκτήσει κι άλλη ιδιοκτησία στην ευρύτερη περιοχή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ. Παπανδρέου έχει ζητήσει μια τιμή γύρω στα 4.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Στο συγκρότημα υπάρχουν τέσσερις κατοικίες επιφάνειας 200-300 τ.μ. η κάθε μία, επομένως, αν πραγματοποιηθεί η πώληση μπορούν να εισπραχθούν κατά μέσο όρο 1 εκατ. ευρώ για κάθε σπίτι. Δηλαδή η κ. Σοφία Παπανδρέου φιλοδοξεί να εισπράξει ένα ποσό κοντά στα 4 εκατ. ευρώ με τα οποία θα καλύψει κατά πολύ τα χρέη της στην εφορία.

Όπως επισημαίνουν οι κτηματομεσίτες που έχουν αναλάβει την πώληση, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν για αγορά ξεχωριστά της κάθε μεζονέτας, ενώ υπήρξαν και μία – δύο προτάσεις για να αποκτηθεί «πακέτο» το κτιριακό συγκρότημα.

Ωστόσο, οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι έκαναν σκληρά παζάρια στην κ. Παπανδρέου θεωρώντας ότι είναι υπερβολικά μεγάλο το ποσό των 4.000 ευρώ/τ.μ. που ζητά και περιμένοντας να πέσει η τιμή αφού γνωρίζουν ότι ο πωλητής «καίγεται» για ρευστό. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι όταν άρχισαν να κτίζονται οι μεζονέτες η τιμή που «έπιαναν» ήταν 5.000 ευρώ/τ.μ., όμως, η κρίση σάρωσε και τις πλούσιες γειτονιές. Ποιος, όμως, δεν θα ήθελε να βρίσκεται δίπλα στο σπίτι που έζησαν οι Παπανδρέου;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ