Οξυγόνο στον Αρη θα παράγει το νέο όχημα που θα στείλει η NASA το 2020 - iefimerida.gr

Οξυγόνο στον Αρη θα παράγει το νέο όχημα που θα στείλει η NASA το 2020

Οξυγόνο στον Αρη θα παράγει το νέο όχημα που θα στείλει η NASA το 2020
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το νέο ρόβερ που ετοιμάζεται να στείλει η NASA στον κόκκινο πλανήτη θα είναι πραγματικά μία επαναστατική τεχνολογία, αφού θα έχει τη δυνατότητα να παράγει οξυγόνο για μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, «η αποστολή αυτή θα προωθήσει την έρευνά μας για τη ζωή στο σύμπαν και θα προσφέρει επίσης ευκαιρίες για να προωθήσει νέες δυνατότητες στην εξερεύνηση της τεχνολογίας»δ

Μαζί με τον εξοπλισμό που θα δημιουργεί οξυγόνο, το πυρηνοκίνητο ρόβερ θα έχει επίσης μία «υπερκάμερα» που θα εντοπίσει εξ αποστάσεως ίχνη οργανικής χημείας, αισθητήρες ραντάρ υπεδάφους που θα χαρτογραφήσουν τη γεωλογία κάτω από το rover με ακρίβεια εκατοστού, μετεωρολογικά στοιχεία για τη μέτρηση της θερμοκρασίας, της ταχύτητας του ανέμου, της ατμοσφαιρικής πίεσης, της υγρασίας, της σκόνης και των συνθηκών στην Αρειανή ατμόσφαιρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ όχημα NASA Αρης οξυγόνο κόκκινος πλανήτης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ