Χαρδούβελης: Κεντρικός άξονας του σχεδίου Ανάπτυξης η ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας - iefimerida.gr

Χαρδούβελης: Κεντρικός άξονας του σχεδίου Ανάπτυξης η ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους άξονες ενός Ελληνικού Σχεδίου Ανάπτυξης για την εποχή μετά το πρόγραμμα προσαρμογής, που βαίνει στο τέλος της, παρουσιάζει ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, με to άρθρο του «Η Ελλάδα μετά το Μνημόνιο: προς ένα νέο υπόδειγμα ανάπτυξης» που δημοσιεύεται στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Κεντρικός άξονας του Σχεδίου Ανάπτυξης, αναφέρει ο κ. Χαρδούβελης, είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας της οικονομίας και της ελκυστικότητας της Ελλάδας ως τόπου επενδύσεων. Η φορολογική πολιτική πρέπει να υποστηρίζει την καινοτομία και τις διεθνώς ανταγωνιστικές δραστηριότητες και όχι να είναι προϊόν πελατειακών διευθετήσεων.

Ο υπουργός Οικονομικών κάνει για μια ακόμη φορά αναφορά στο στόχο μείωσης της φορολογίας που μαζί με τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, τη μείωση της γραφειοκρατίας, την αύξηση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας και την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης , βρίσκονται στον πυρήνα του εθνικού σχεδίου για την τόνωση της ανάπτυξης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός, «η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι να αντιληφθούμε ένα μέλλον διαφορετικό από το πρόσφατο παρελθόν μας χωρίς τον παραμορφωτικό φακό ιδεοληψιών του παρελθόντος. Να αντιληφθούμε ότι το μέλλον δεν είναι η γραμμική συνέχεια του πρόσφατου παρελθόντος».

«Η ελληνική οικονομία έχει όλα τα εχέγγυα να αφήσει το παρελθόν της πίσω της» καταλήγει ο υπουργός Οικονομικών. «Η εξαετία της ύφεσης, της ανεργίας, των μειωμένων εισοδημάτων, του πόνου και της οργής σταδιακά μας αφήνει. Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι να αντιληφθούμε ένα μέλλον διαφορετικό από το πρόσφατο παρελθόν μας χωρίς τον παραμορφωτικό φακό ιδεοληψιών του παρελθόντος. Να αντιληφθούμε ότι το μέλλον δεν είναι η γραμμική συνέχεια του πρόσφατου παρελθόντος. Και να δράσουμε με βάση αυτή την αντίληψη. Η Ελλάδα μεταμορφώνεται προς το καλύτερο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ