Με το Χρυσό Μετάλλιο του Πολυτεχνείου Κρήτης τιμήθηκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης - iefimerida.gr

Με το Χρυσό Μετάλλιο του Πολυτεχνείου Κρήτης τιμήθηκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Με το Χρυσό Μετάλλιο του Πολυτεχνείου Κρήτης τιμήθηκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Παιδεία πρέπει να είναι η προτεραιότητα της χώρας, τόνισε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, καλώντας να πέσει εκεί το βάρος της προσοχής. Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά, όπου τιμήθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν έκρυψε τη συγκίνησή του λαμβάνοντας από τον πρύτανη του Ιδρύματος, Βασίλη Διγαλάκη, την ανώτατη τιμητική διάκριση του Πολυτεχνείου για την προσφορά του στην αναγνώριση των περιφερειακών πανεπιστημίων της χώρας και ως ένδειξη αναγνώρισης της συμβολής του στην ίδρυση και στη λειτουργία του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Οπως σημείωσε, για εκείνον έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή η διάκριση, καθώς προέρχεται από το χώρο της Παιδείας, αλλά και επειδή του απονεμήθηκε στα Χανιά.

«Αν με ρωτούσατε τι χρειάζεται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ο τόπος αυτήν την ώρα, πού πρέπει να ρίξουμε το βάρος, θα σας απαντούσα αδίστακτα: Πρέπει να το ρίξομε στην παιδεία. Ο μεγάλος κίνδυνος που αντιμετωπίζει ο τόπος αυτή την ώρα είναι ο φθηνός, ο εύκολος λαϊκισμός. Και ο ελληνικός λαός γοητεύεται από τις σειρήνες, από τη γοητεία των σειρήνων, το έχει αποδείξει από τα πολύ παλιά χρόνια η ιστορία. Μόνον ο συνειδητός πολίτης είναι σε θέση να κρίνει ο ίδιος και αυτό αποτελεί το σίγουρο, το ασφαλές αντίδοτο στον λαϊκισμό» επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ακόμα την ανάγκη η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική ώστε να μπορέσει, όπως είπε, να είναι ανεξάρτητη και μίλησε για τις απέραντες δυνατότητες μάθησης που έχουν οι σημερινοί νέοι χάρη στις νέες τεχνολογίες. Μάλιστα, χαρακτήρισε το διαδίκτυο ως τη μεγαλύτερη εφεύρεση μετά την τυπογραφία και προέβλεψε ότι «θα αλλάξει τον κόσμο».

Φωτογραφία: flashnews.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ