Ετοιμάζεστε για κρουαζιέρα; Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν... σαλπάρετε [εικόνα] - iefimerida.gr

Ετοιμάζεστε για κρουαζιέρα; Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν... σαλπάρετε [εικόνα]

Ετοιμάζεστε για κρουαζιέρα; Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν... σαλπάρετε [εικόν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρώτη μέρα του Αυγούστου και είναι περίοδος αιχμής για διακοπές. Πριν αποφασίσετε όμως να αναχωρήσετε για το ταξίδι αναψυχής με πλοίο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τις κρουαζιέρες.

Σε αυτό το κατατοπιστικό infographic που δημιούργησε η οργάνωση Friends of the Earth περιλαμβάνονται όλες οι πληροφορίες που θα θέλατε να γνωρίζετε πριν πάτε κρουαζιέρα.

- Τα κρουαζιερόπλοια χωράνε περίπου 6.300 επιβάτες και μαζί με το πλήρωμα, σύνολο 8.100 άτομα. Αριθμός μεγαλύτερος από τον πληθυσμό του Μονπελιέ

- Το γιγάντιο κρουαζιερόπλοιο Oasis of the Seas χρειάζεται συνολικά 97.000 κιλοβάτ για να λειτουργήσει. Δηλαδή κάθε μήνα χρειάζεται ενέργεια ίση με αυτή που καταναλώνουν 77.000 οικογένειες.

- Μία συνηθισμένη κρουαζιέρα μίας εβδομάδας παράγει περίπου 794.936 λίτρα αποβλήτων, αριθμός που αντιστοιχεί στο βάρος 214 αφρικανικών ελεφάντων.

- Ενα κρουαζιερόπλοιο 3.000 επιβατών παράγει 7 τόνους σκουπιδιών και στερεών αποβλήτων κάθε μέρα

- Κάθε μέρα, ένα συνηθισμένο κρουαζιερόπλοιο παράγει περίπου 56 λίτρα βλαβερών χημικών αποβλήτων, ποσότητα που αντιστοιχεί σε περίπου ένα βαρέλι μπίρας.

- Κάθε εβδομάδα, ένα κρουαζιερόπλοιο παράγει 970 κιλά CO2 ανά επιβάτη. Το τριπλάσιο από το ενεργειακό αποτύπωμα που θα είχε στη στεριά.

- Κατά τη διάρκεια μίας 10ωρης παραμονής σε λιμάνι, το κρουαζιερόπλοιο παράγει 66 τόνους CO2, όσο δηλαδή παράγουν 6 Hummer σε ένα χρόνο.

- Κάθε χρόνο τα πλοία που κινούνται στον ωκεανό εκκρίνουν 378.541.178 λίτρα παραγώγων πετρελαίου. Περίπου το 10πλάσιο από την πετρελαιοκηλίδα του 1989.

Ετοιμάζεστε για κρουαζιέρα; Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν... σαλπάρετε [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ