Οσο υπάρχουν άνθρωποι: Ενας Τουρκοκύπριος θέλει να επιστρέψει σε Ελληνοκύπριους την περιουσία που τους έκλεψαν

Κι όμως, πίσω από τη σκληρή στάση της Τουρκίας για τη βίαιη διχοτόμηση της Κύπρου, τους αγνοούμενους, την πράσινη γραμμή και τις κυπριακές περιουσίες που χάθηκαν εν μια νυκτί, υπάρχουν και ιστορίες που δείχνουν πως η ανθρωπιά δεν εκλείπει.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Πολίτης», ο 57χρονος Τ/κ Εράι Οζέρ από την Επηχώ δηλώνει έτοιμος να επιστρέψει στους Ε/κ ιδιοκτήτες, τη γη που του παραχωρήθηκε από το ψευδοκράτος το 2004 σε Βώνη και Παλαίκυθρο.

Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ της «Αφρίκα» και σχετικό άρθρο του Σενέρ Λεβέντ στον «Π», ο κ. Οζέρ δηλώνει έτοιμος να επιστρέψει στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, 4,5 στρέμματα στη Βώνη και 9,25 στρέμματα στο Παλαίκυθρο, για τα οποία κατέχει τ/κ τίτλους ιδιοκτησίας.

Με χθεσινές δηλώσεις του στον «Π», ο κ. Οζέρ ανέφερε ότι κατέχει χάρτη για τη γη στη Βώνη, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες να αναγνωρίσουν τη γη τους. Για τη γη στο Παλαίκυθρο, ο Τ/κ από την Επηχώ δεν έχει στην κατοχή του οποιοδήποτε χάρτη, ωστόσο δηλώνει έτοιμος να υποδείξει τα ακίνητα, εάν του σταλεί χάρτης από την ε/κ πλευρά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ