Γερμανοί βουλευτές σε Μέρκελ: Αγόρασε εσύ τα δύο γαλλικά πολεμικά πλοία να μην τα πάρουν οι Ρώσοι - iefimerida.gr

Γερμανοί βουλευτές σε Μέρκελ: Αγόρασε εσύ τα δύο γαλλικά πολεμικά πλοία να μην τα πάρουν οι Ρώσοι

Γερμανοί βουλευτές σε Μέρκελ: Αγόρασε εσύ τα δύο γαλλικά πολεμικά πλοία να μην τ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ πρότειναν να αγοραστούν από την Ευρωπαϊκή Ενωση ή από το ΝΑΤΟ τα δύο ελικοπτεροφόρα πολεμικά πλοία Μιστράλ που η Γαλλία πρόκειται να παραδώσει στη Ρωσία.

Ο βουλευτής Ρόντεριχ Κιζεβέτερ, ειδικός σε θέματα εξωτερικής πολιτικής στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, σε μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έγραψε: «Μιστράλ: να μην παραδοθούν στη Ρωσία, βοηθήστε τη Γαλλία, ενισχύστε τις δυνατότητες της ΕΕ/του ΝΑΤΟ, αγοράστε τα από τη Γαλλία».

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αμυνας της Μπούντεσταγκ, ο Καρλ Λάμερς, είχε ζητήσει την Τρίτη «να εξεταστεί κατά πόσον είναι εφικτή η αγορά των Μιστράλ από το ΝΑΤΟ ή την ΕΕ ώστε να μην περάσουν τα δύο πλοία στα χέρια της Μόσχας».

Οι χώρες-μέλη της ΕΕ έχουν συμφωνήσει να επιβάλουν οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και να απαγορεύσουν την πώληση αμυντικού υλικού στη χώρα αυτή. Η απαγόρευση ωστόσο δεν αφορά τα συμβόλαια που έχουν ήδη συναφθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ