Στα ανοικτά της Λιβύης η φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ»: Πως θα επιστρέψουν οι 87 Ελληνες στη χώρα - iefimerida.gr

Στα ανοικτά της Λιβύης η φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ»: Πως θα επιστρέψουν οι 87 Ελληνες στη χώρα

Στα ανοικτά της Λιβύης η φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ»: Πως θα επιστρέψουν οι 87 Ελληνες στη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξω από το λιμάνι της Τρίπολης έχει αγκυροβολήσει από το απόγευμα της Πέμπτης η φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ» του πολεμικού ναυτικού, η οποία βρίσκεται στα χωριά ύδατα της Λιβύης για να απεγκλωβίσει τους 87 Ελληνες που βρίσκονται στην χώρα.Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες η φρεγάτα βρίσκεται ανοιχτά του λιμανιού της πρωτεύουσας της Λιβύης και εκεί θα μεταφερθούν με φουσκωτά σκάφη τόσο το προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας όσο και οι υπόλοιποι Ελληνες που βρίσκονταν στη χώρα.

Αναμένεται να μεταφερθούν περίπου 90 Ελληνες πολίτες, μεταξύ των οποίων τα 7 μέλη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής, 13 Κύπριοι, 12 Βρετανοί, 79 Κινέζοι, 1 Ρωσίδα και 1 Αλβανός.

Οταν ολοκληρωθεί η επιβίβαση στη φρεγάτα, θα αναχωρήσει για την Ελλάδα.

Ωστόσο, η Αθήνα έγινε δέκτης πιεστικών αιτημάτων, κυρίως από την Κίνα, ώστε να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό και άλλων ανθρώπων. Η ελληνική κυβέρνηση φρόντισε ώστε να ναυλωθεί, εκ μέρους των Κινέζων, εμπορικό πλοίο το οποίο θα μεταβεί στη Λιβύη για να παραλάβει ως και 500 Κινέζους που θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα.Υπάρχουν και σκέψεις για την αποστολή και δεύτερου πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να συνοδέψει το επιβατικό, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.

ΣΑΛΑΜΙΣΕκτιμάται ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα ολοκληρωθεί η επιβίβαση στη φρεγάτα «» ώστε αυτή να αναχωρήσει για την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ