Οριστικά στην ψηφιακή εποχή Αττική και Εύβοια από την Παρασκευή -Πώς θα επανασυντονίσετε τις τηλεοράσεις σας [βίντεο] - iefimerida.gr

Οριστικά στην ψηφιακή εποχή Αττική και Εύβοια από την Παρασκευή -Πώς θα επανασυντονίσετε τις τηλεοράσεις σας [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τα ξημερώματα της Παρασκευής, 1η Αυγούστου, η Αττική και τμήμα της Εύβοιας περνούν οριστικά στην ψηφιακή εποχή, καθώς οι ιδιωτικοί, οι δημόσιοι και οι περιφερειακοί σταθμοί θα εκπέμπουν επίγειο ψηφιακό σήμα.

Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, στην Αττική θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο switch-off και έτσι 13 κέντρα θα εκπέμπουν το ψηφιακό σήμα στις τελικές συχνότητες. Να σημειωθεί ότι από αυτά τα κέντρα, ήδη ο «Υμηττός» και η «Αίγινα» εκπέμπουν ψηφιακά.

Οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τις τηλεοράσεις τους ή τους αποκοδικοποιητές τους.

Αναλυτικά τα βήματα επανασυντονισμού:

  • Στο τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης πατήστε το κουμπί με την ένδειξη «Menu» [μενού].
  • Επιλέξτε «Ρυθμίσεις».
  • Επιλέξτε «Αυτόματος Συντονισμός» για αυτόματη εύρεση και αποθήκευση όλων των διαθέσιμων συχνοτήτων. Ανάλογα τη συσκευή, η επιλογή αυτή μπορεί να αναφέρεται ως «Αυτόματη Αναζήτηση» ή «Αυτόματο Σκανάρισμα». Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε εσείς τις συχνότητες όπως επιθυμείτε, μπορείτε εναλλακτικά να επιλέξετε «Χειροκίνητος Συντονισμός».
  • Πατήστε «ΟΚ» ή «Yes» ή την αντίστοιχη εντολή της συσκευής σας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
  • Πατήστε «Exit» για να βγείτε από το μενού.

  • Στο τηλεκοντρόλ του αποκωδικοποιητή πατήστε το κουμπί με την ένδειξη «Menu» [μενού].
  • Επιλέξτε «Εγκατάσταση».
  • Επιλέξτε «Αυτόματος Συντονισμός» για αυτόματη εύρεση και αποθήκευση όλων των διαθέσιμων συχνοτήτων. Ανάλογα τη συσκευή, η επιλογή αυτή μπορεί να αναφέρεται ως «Αυτόματη Αναζήτηση» ή «Αυτόματο Σκανάρισμα». Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε εσείς τις συχνότητες όπως επιθυμείτε, μπορείτε εναλλακτικά να επιλέξετε «Χειροκίνητος Συντονισμός»..
  • Πατήστε «ΟΚ» ή «Yes» ή την αντίστοιχη εντολή της συσκευής σας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
  • Πατήστε «Exit» για να βγείτε από το μενού.

Στα βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να παρακολουθήσετε βήμα-βήμα τις οδηγίες της Digea για τον επανασυντονισμό των τηλεοράσεών σας καθώς και για τη διαγραφή διπλών καναλιών:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ