Παγωτό που αλλάζει χρώματα δημιούργησε Ισπανός ερευνητής [βίντεο] - iefimerida.gr

Παγωτό που αλλάζει χρώματα δημιούργησε Ισπανός ερευνητής [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η λατρεμένη καλοκαιρινή λιχουδιά κάθε παιδιού τώρα γίνεται ακόμη καλύτερη, χάρη σε έναν Ισπανό ερευνητή που αποφάσισε να γίνει ο νέος Γουίλι Γουόνκα.

Συγκεκριμένα ο Μάνουελ Λινάρες, πάντρεψε την αγάπη του για το παγωτό με το επιστημονικό υπόβαθρό του, δημιουργώντας το εκπληκτικό παγωτό χαμαιλέοντα που έχει φρουτώδη γεύση και αλλάζει χρώμα όταν εκτίθεται σε μεταβολές της θερμοκρασίας και τις ποικίλες οξύτητες που βρίσκονται στο ανθρώπινο στόμα.

Προς το παρόν ο Λινάρες κρατάει μυστική τη φόρμουλα πίσω από το μοναδικό αυτό παγωτό καθώς περιμένει να αποκτήσει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Ωστόσο, το μόνο που εξηγεί είναι ότι η αλλαγή χρώματος είναι απλώς θέμα χημείας: «Ολα τα τρόφιμα μπορούν να αλλάξουν χρώμα, ανάλογα με τη θερμοκρασία και την οξείδωση»

Το παγωτό είναι μπλε στο μπόλ, αλλά γίνεται ροζ και σιγά σιγά μοβ όταν έρχεται σε επαφή με τη γλώσσα.

Μάλιστα, ο Λινάρες σχεδιάζει να διευρύνει την γκάμα χρωμάτων του παγωτού,μελετώντας τώρα μία νέα γεύση που αντιδρά στα υπεριώδη φώτα σε νυχτερινά κέντρα (blacklights) και θα έχει ως βάση φαρμακευτικά φυτά με αφροδισιακή επίδραση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ