Υπουργείο Παιδείας: Προγράμματα κατάρτισης, σε 56 ειδικότητες, για αποφοίτους γυμνασίου - iefimerida.gr

Υπουργείο Παιδείας: Προγράμματα κατάρτισης, σε 56 ειδικότητες, για αποφοίτους γυμνασίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο οι απόφοιτοι γυμνασίου που δεν επιθυμούν να συνεχίσουν στο λύκειο, θα μπορούν να καταρτιστούν επαγγελματικά στις Σχολές Επαγγελματικών Κατάρτισης (ΣΕΚ), σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Οι Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο, θα έχουν διάρκεια τριών ετών –δύο έτη κατάρτισης και ένα μαθητείας. Η φοίτηση στις δημόσιες ΣΕΚ, θα παρέχεται δωρεάν και θα προσφέρεται κατάρτιση σε 56 τεχνικές ειδικότητες, όπως του ελαιοχρωματιστή, του τεχνίτη επισκευής αυτοκινήτων, του αμπελουργού, ειδικότητες κομμωτικής, αισθητικής, γαλακτοκομίας, κτηνοτροφίας.

Σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο περισσότερες λεπτομέρειες για τη δομή των Σχολών όπως που θα λειτουργήσουν και ποιες ειδικότητες θα περιλαμβάνει καθεμία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ