Ραντεβού στους αμπελώνες με περίφημο ροζέ κρασί -Τι είπαν Μπουτάρης-Θεοδωράκης για το «κίνημα των δημάρχων» - iefimerida.gr

Ραντεβού στους αμπελώνες με περίφημο ροζέ κρασί -Τι είπαν Μπουτάρης-Θεοδωράκης για το «κίνημα των δημάρχων»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ήταν ένα ραντεβού διαφορετικό. Μακριά από πολιτικά γραφεία, επίσημες προσκλήσεις και πρωτόκολλα. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης θέλησε να συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη ο οποίος βρίσκεται σε περιοδεία στη Βόρειο Ελλάδα.

Του ζήτησε λοιπόν να τα πουν σε ένα περιβάλλον ξεχωριστό. Στους Αμπελώνες Μπουράτη, στο Γιαννακοχώρι Ημαθίας. Και ο Σταύρος Θεοδωράκης δέχτηκε με χαρά. Οι δύο άνδρες ήπιαν το καφεδάκι τους και στη συνέχεια δοκίμασαν το περίφημο ροζέ κρασί που παράγεται στο κτήμα.

Κεντρικό θέμα συζήτησης δεν ήταν η...γευσιγνωσία αλλά η πρωτοβουλία ανεξάρτητων δημάρχων για την δημιουργία ενός νέου πολιτικού κινήματος. Του «κινήματος των Άσπρων», όπως τους αποκαλεί ο Γιάννης Μπουτάρης εξαιτίας του άσπρου χρώματος που είχαν οι ανεξάρτητοι δήμαρχοι στον χάρτη των εκλογών. Αμέσως μετά τις εκλογές ξεκίνησαν οκτώ ανεξάρτητοι δήμαρχοι να συζητούν και σήμερα έχουν συμφωνήσει να συμμετάσχουν στο Κίνημα πάνω από 60.

«Είμαστε ήδη πολλοί στο ξεκίνημά μας και θα γίνουμε ακόμα περισσότεροι έως τον Σεπτέμβριο όπου θα έχουμε και την πρώτη συνδιάσκεψή μας» λέει ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος όμως δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται «να βγούμε στην κεντρική πολιτική σκηνή». Αλλά δεν πρόκειται να αφήσουν ούτε ένα λεπτό «ήσυχη» την κεντρική διοίκηση ζητώντας περισσότερη αυτονομία, ελευθερία και οικονομικούς πόρους: «Ετσι όπως έχουν τα πράγματα σήμερα καλύτερα να διορίζουν τους δημάρχους παρά να εκλέγονται, όπως διόριζαν παλαιότερα τους νομάρχες, αφού αντί να μας βοηθά η κυβέρνηση, φέρνει στο έργο μας όλο εμπόδια» λέει.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, , όπως γράφει ο Βηματοδότης, «αν και το Ποτάμι δεν διαθέτει «κομματικούς» δημάρχους, ωστόσο το στηρίζει με κάθε μέσο για την ανεξαρτησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι το πρώτο πολιτικό κόμμα που δηλώνει στήριξη, τώρα στο ξεκίνημα, αν και όπως μου είπε ο κ. Μπουτάρης είχε ενημερώσει για την κίνηση αυτή και τον Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος έδωσε, όπως μου είπαν, και το πράσινο φως».

 Ραντεβού στους αμπελώνες με περίφημο ροζέ κρασί -Τι είπαν Μπουτάρης-Θεοδωράκης για το «κίνημα των δημάρχων» | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ