Τραγωδία στη Γουινέα: Ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου 34 άνθρωποι σε συναυλία -Δεκάδες οι τραυματίες [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Τραγωδία στη Γουινέα: Ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου 34 άνθρωποι σε συναυλία -Δεκάδες οι τραυματίες [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ποδοπατήθηκαν σε συναυλία που διοργανώθηκε το βράδυ της Τρίτης σε παραλία στην πρωτεύουσα της Γουινέας, Κόνακρι, στη δυτική Αφρική για τον εορτασμό του τέλους του Ραμαζανιού.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, από τον συνωστισμό που δημιουργήθηκε τραυματίστηκαν δεκάδες άνθρωποι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται σε κέντρα υγείας.

Ένας γιατρός ανέφερε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 34 σοροί στο νεκροτομείο. Ο κατάλογος των τραυματιών συνεχίζει να αυξάνεται».

Τραγωδία στη Γουινέα: Ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου 34 άνθρωποι σε συναυλία -Δεκάδες οι τραυματίες [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 0

Αμέσως μετά το τραγικό περιστατικό, ο γενικός διευθυντής της κρατικής υπηρεσίας θεαμάτων παύθηκε από τα καθήκοντά του, ενώ οι εισαγγελικές Αρχές του Κόνακρι διενεργούν έρευνα για να αποδοθούν ευθύνες.

Μέχρι στιγμής καμιά εξήγηση δεν έχει δοθεί για τα αίτια που προκάλεσαν τον συνωστισμό του πλήθους στη συναυλία, η οποία οργανώθηκε από τη Meurs Libre Prod.

Τραγωδία στη Γουινέα: Ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου 34 άνθρωποι σε συναυλία -Δεκάδες οι τραυματίες [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 1

Να σημειωθεί ότι η προεδρία της χώρας εξέφρασε την οδύνη της για το περιστατικό κηρύσσοντας μάλιστα εβδομάδα εθνικού πένθους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ