Αφίσα ταινίας ξύπνησε μνήμες 11ης Σεπτεμβρίου: Τα... χελωνονιντζάκια πηδούν από ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης - iefimerida.gr

Αφίσα ταινίας ξύπνησε μνήμες 11ης Σεπτεμβρίου: Τα... χελωνονιντζάκια πηδούν από ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O κινηματογραφικός κολοσσός Paramount Pictures δέχθηκε μεγάλη κριτική για την αφίσα αλλά και για τον τρόπο προώθησης της καινούργιας ταινίας κινουμένων σχεδίων με κεντρικούς ήρωες τα χελωνονιτζάκια. Η αφίσα περιείχε αναφορές στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Στην επίμαχη αφίσα, οι τέσσερις ήρωες πηδούν από έναν ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη ενώ αυτός τυλίγεται στις φλόγες, ενώ μια ακόμα παραπομπή στην τρομοκρατική επίθεση των στους δίδυμων πύργων θεωρήθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινία στην Αυστραλία που ήταν 11 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα δεν έλειψαν και τα επικριτικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηριστικά ένας χρήστης έγραψε «Λανθασμένη κίνηση» ενώ ένας άλλος αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να μην υπέπεσε στην αναντίληψη των ιθυνόντων ένα τέτοιο λάθος που οδηγεί το μυαλό κατευθείαν σε συνειρμούς που σχετίζονται με τα τραγικά γεγονότα τη 11ης Σεπτεμβρίου.

Αφίσα ταινίας ξύπνησε μνήμες 11ης Σεπτεμβρίου: Τα... χελωνονιντζάκια πηδούν από ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης  | iefimerida.gr 0

Η Paramount παραδέχτηκε το επικοινωνιακό της λάθος και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Λυπούμαστε βαθύτατα που χρησιμοποιήσαμε τα συγκεκριμένα εικαστικά για την προώθηση της ταινίας στην Αυστραλία. Δεν είχαμε καμία πρόθεση να προσβάλουμε κανέναν και αμέσως λάβαμε δράση για τη διευθέτηση του θέματος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ