Χάος στη Λιβύη -Εκκενώνεται η ελληνική πρεσβεία, η φρεγάτα «Σαλαμίς» πλέει ήδη προς την περιοχή - iefimerida.gr

Χάος στη Λιβύη -Εκκενώνεται η ελληνική πρεσβεία, η φρεγάτα «Σαλαμίς» πλέει ήδη προς την περιοχή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η έκρυθμη κατάσταση στη Λιβύη, όπου οι συγκρούσεις ανάμεσα σε ομάδες ανταρτών έχουν εντατικοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες. Μετά από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία, η Ελλάδα μπήκε στη λίστα των χωρών που αποφάσισαν να εκκενώσουν την πρεσβεία τους στη χώρα.

H κυβέρνηση πήρε αυτή την απόφαση καθώς πλέον επικρατεί χάος στη χώρα. H φρεγάτα «Σαλαμίς» κατευθύνεται ήδη στην περιοχή, όπου υπολογίζεται να φτάσει το απόγευμα της Πέμπτης, με στόχο να μεταφέρει το προσωπικό της πρεσβείας.

Από τη Λιβύη η φρεγάτα αναμένεται να παραλάβει τους επτά εργαζομένους και άλλους 80 Ελληνες που ζουν στη χώρα. Στη φρεγάτα βρίσκονται και άνδρες των ειδικών δυνάμεων, προκειμένου να διασφαλίσουν την ομαλή αποχώρηση των διπλωματών και των υπαλλήλων της πρεσβείας.

Οι ΗΠΑ ήδη φυγάδευσαν το προσωπικό τους το Σάββατο, ενώ η Γαλλία και η Βρετανία προχώρησαν σε ανάλογη κίνηση την Τετάρτη, σε κοινή επιχείρηση. Σύμφωνα με πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου, οι εργαζόμενοι στις δύο προσβείες μεταφέρθηκαν με τη συνδρομή του γαλλικού στρατού και επιβιβάστηκαν σε ένα πλοίο του πολεμικού Ναυτικού, με προορισμό την Τουλόν.

Το προσωπικό του έχει αποσύρει από την Τρίπολη και ο ΟΗΕ, ενώ δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες εβδομάδες από τις συγκρούσεις που επικεντρώνονται στην πόλη Μπενγκάζι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λιβύη ειδήσεις ελληνική πρεσβεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ