Ο Κικίλιας ανοίγει ξανά το αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως: «Δεν πειραματιζόμαστε με την Ασφάλεια του πολίτη» - iefimerida.gr

Ο Κικίλιας ανοίγει ξανά το αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως: «Δεν πειραματιζόμαστε με την Ασφάλεια του πολίτη»

Ο Κικίλιας ανοίγει ξανά το ΤΑ Ακροπόλεως: «Δεν πειραματιζόμαστε με την Ασφάλεια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επανιδρύονται το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως και το Τμήμα Ασφάλειας Ακροπόλεως έπειτα από απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια.Το Τμήμα ανοίγει ξανά έξι μήνες μετά την απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. να βάλει λουκέτο, ενώ αναμένεται η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος με τις διατάξεις του οποίου επανιδρύονται οι σχετικές Υπηρεσίες.

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε σχετικά ότι «με την ασφάλεια του πολίτη δεν πειραματιζόμαστε. Η επαναλειτουργία των Υπηρεσιών αυτών είναι σημαντική για την αναβάθμιση της αστυνόμευσης της περιοχής της Ακροπόλεως και του ιστορικού κέντρου των Αθηνών. Την ίδια στιγμή αξιοποιούμε ουσιαστικά και τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς που ασκούσαν υπηρεσίες δημοτικής αστυνόμευσης σε αυτή την περιοχή.Ασφαλές κέντρο της πρωτεύουσας σημαίνει πολλά για την καθημερινότητα του πολίτη, αλλά και για την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Θέλουμε να βελτιώνουμε συνεχώς τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στον πολίτη».

Υπενθυμίζεται ότι οι λόγοι που είχαν οδηγήσει στο κλείσιμο του Τμήματος ήταν το γεγονός ότι το κτίριο της οδού Λεοχάρους θεωρούνταν προβληματικό, υπήρχαν διαμαρτυρίες για τις συνθήκες κράτησης, αλλά και το σημείο ήταν ευάλωτο σε εμπρηστικές επιθέσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ