Μόνο το 5% των τουριστών στη Ρόδο είναι Ελληνες -Δραματική μείωση και σε άλλα νησιά - iefimerida.gr

Μόνο το 5% των τουριστών στη Ρόδο είναι Ελληνες -Δραματική μείωση και σε άλλα νησιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δραματική είναι η μείωση των Ελλήνων τουριστών σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Ρόδος και η Νάξος, καθώς παρά την αύξηση στις τουριστικές αφίξεις, η κρίση έχει χτυπήσει τον εγχώριο τουρισμό.

Σύμφωνα με την πρωινή εκπομπή του Mega, μόνο για τον Ιούνιο οι αφίξεις στο αεροδρόμιο της Ρόδου έφθασαν τις 350.000 παρουσιάζοντας αύξηση κατά 8,4% σε σχέση με το ίδιο διάστημα το 2013. Ωστόσο, οι Έλληνες αποτελούν μέχρι στιγμής μόνο το 5% των τουριστών. Πέρυσι, το αντίστοιχο διάστημα οι Έλληνες, σύμφωνα με τους ξενοδόχους του νησιού, αποτελούσαν το 10%.

Εξ ίσου ενδεικτική για την κρίση που έχει χτυπήσει τα ελληνικά νοικοκυριά είναι η εικόνα και στη Νάξο. Τον Ιούνιο, το 20% των εκδρομέων με προορισμό τη Νάξο ήταν Έλληνες, ενώ πέρυσι έφθαναν το 30%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ