Την ενοχή των κατηγορουμένων ζήτησε η εισαγγελέας για την αιματηρή επίθεση κατά μεταναστών στη Νέα Μανωλάδα [εικόνες] - iefimerida.gr

Την ενοχή των κατηγορουμένων ζήτησε η εισαγγελέας για την αιματηρή επίθεση κατά μεταναστών στη Νέα Μανωλάδα [εικόνες]

Την ενοχή των κατηγορουμένων ζήτησε η εισαγγελέας για την αιματηρή επίθεση κατά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ενοχή και των τεσσάρων κατηγορουμένων για την υπόθεση της αιματηρής επίθεσης που σημειώθηκε σε βάρος μεταναστών στις 17 Απριλίου 2013 στη Νέα μανωλάδα, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών, Διονυσία Παπαδοπούλου.

Η εισαγγελέας στην πρότασή της ζήτησε ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας να κριθεί ένοχος για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων. Επίσης η εισαγγελέας δεν δέχτηκε τον ισχυρισμό των υπολοίπων κατηγορουμένων που ήταν παρόντες στο επεισόδιο, ότι πυροβόλησαν σε βάρος των μεταναστών για λόγους άμυνας, καθώς όπως είπε δεν επιβεβαιώνεται από την ακροαματική διαδικασία ότι κινδύνεψαν. Επίσης ανέφερε, ότι οι πυροβολισμοί από τα κυνηγετικά όπλα ήταν σε ευθεία βολή.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες μετανάστες που φώναζαν συνθήματα και ζητούσαν την καταδίκη των κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε όταν περίπου 200 αλλοδαποί εργάτες, υπήκοοι Μπαγκλαντές, πήγαν στους επιστάτες να ζητήσουν τα δεδουλευμένα έξι μηνών.

Τότε τα αίματα «άναψαν» και ένας από τους επιστάτες άρχισε να πυροβολεί με καραμπίνα «στο ψαχνό» τους αλλοδαπούς τραυματίζοντας 28 από αυτούς, εκ των οποίων τουλάχιστον τέσσερις σοβαρά.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ