CINETROLL: Η Σκάρλετ Γιόχανσον κάνει ναρκωτικά και κάνει επίσης σκόνη τον Ηρακλή [βίντεο] - iefimerida.gr

CINETROLL: Η Σκάρλετ Γιόχανσον κάνει ναρκωτικά και κάνει επίσης σκόνη τον Ηρακλή [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ΤΑΖ χαιρετίζει αγωνιστικά την επιστροφή του Λικ Μπεσόν, τσεκάρει και κάνει φύλλα και φτερά το ελληνικό και αμερικάνικο box office.


Μην ακούσει ο Έλληνας για ταινία με σανδάλια και χιτώνες που του θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν του, ξεχνάει και την παραλία και τον καναπέ και τρέχει για να αισθανθεί περήφανος που κουβαλάει το dna του Ντουέιν Τζόνσον ο οποίος πρωταγωνιστεί στον «Ηρακλή». Το αποτέλεσμα, μια απότομη άνοδος μετά τις χαμηλές πτήσεις των προηγούμενων ημερών με 87.591 θεατές να επισκέπτονται μια ελληνική κινηματογραφική αίθουσα οι μισοί από τους οποίους πήγαν για τον ημίθεο.

Κάτι που όμως δεν συνέβη στις Η.Π.Α. με το κοινό να επιφυλάσσει στο γιο του Δία μια εντελώς χλιαρή υποδοχή, η οποία στην κινηματογραφική πιάτσα μεταφράζεται ως ότι μάλλον δεν πρόκειται να υπάρξει συνέχεια. Η έκπληξη και στις Η.Π.Α. και στην Ελλάδα, ήρθε από τη Γαλλία. Ο Λικ Μπεσόν είναι ο νούμερο ένα εξαγώγιμος Γάλλος στην Αμερική κυρίως σαν παραγωγός και σεναριογράφος σε σπιντάτα b movies γαλλοαμερικάνικης συμπαραγωγής που «σπάνε» τα ταμεία με απλές συνταγές δράσης, δράσης και δράσης, με μια πρέζα ευρωπαϊκού στιλ.

Το ίδιο δυστυχώς δεν ισχύει για τη σκηνοθετική του πορεία εδώ και αιώνες. Που έπιασε πάτο πέρσι με την περσινή αξιοθρήνητη, αμερικάνικης παραγωγής «Επικίνδυνη Οικογένεια». Από ποιον; Τον σκηνοθέτη του «Απέραντου Γαλάζιου» και των επικών, κλασσικών πλέον, περιπετειών δράσης και εγκλήματος «Νikita» και «Leon». Σε αυτό το τερέν επιτέλους επιστρέφει ξανά, με αμερικάνικη συμπαραγωγή και μια ακόμα μπλεγμένη στην ίντριγκα και το έγκλημα, γυναίκα δολοφονική μηχανή.

Η διαφορά είναι πως αυτή τη φορά, η γυναίκα έχει τα χαρακτηριστικά της Σκάρλετ Γιόχανσον στο πλευρό του Μόργκαν Φρίμαν. Αιχμάλωτη μιας εγκληματικής οργάνωσης, η «Lucy» όπως λέγεται η ταινία, μεταφέρει ένα εξελιγμένο, συνθετικό ναρκωτικό σε μια σακούλα μέσα στο στομάχι της. Όμως η σακούλα ανοίγει, το ναρκωτικό διεισδύει στο σώμα της και βάζει σε λειτουργία το 100% των δυνατοτήτων του εγκεφάλου της (o άνθρωπος χρησιμοποιεί το 10%) μεταμορφώνοντάς την σε μια ανελέητη εκδικήτρια με υπερφυσικές δυνάμεις.

Η ταινία που στην Ελλάδα είναι προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει 28 Αυγούστου στις αίθουσες, ήρθε πρώτη στο αμερικάνικο box office κάνοντας σκόνη τον πολυδιαφημισμένο «Ηρακλή» ενώ η πλειοψηφία των ξένων κριτικών μιλάνε για την απόλυτη «ένοχη» απόλαυση και την επιστροφή του Λικ Μπεσόν στα χρόνια της παιδικής μας αθωότητας που τον βλέπαμε ως θεούλη. Το trailer που ακολουθεί παρακάτω, είναι ικανό να με κάνει να σταματήσω τις διακοπές μου για να δω την ταινία σε πρώτη προβολή.

Πιο αναλυτικά, οι πέντε ταινίες που προτίμησαν οι επισκέπτες των ελληνικών κινηματογράφων είναι:

Στις Η.Π.Α. η πεντάδα των πιο δημοφιλών ταινιών, διαμορφώθηκε ως εξής:

***Ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana . Kάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του facebook www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ